Gå til sidens hovedinnhold

Ung kvinne ranet på Skavanger

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet ønsker tips etter at en kvinne meldte at hun ble dyttet av to menn og frastjålet penger. Det skjedde på Skavanger i Kongsberg ved 17-tiden mandag ettermiddag.

En ung kvinne (19) har fortalt politiet at hun ved 17-tiden mandag 30. desember ble overfalt og frastjålet en konvolutt med penger. Hun skal ha gått langs Dyrgravveien nær Skavanger skole i retning Numedalsveien, da to menn kom opp bak henne.

Hun forteller at hun ble dyttet over ende og at de stjal pengene hun bar på. Pengene var da i en konvolutt og hun skal ha holdt denne synlig like før hun ble overfalt.

Kvinnen forteller at gjerningsmennene umiddelbart løp raskt fra stedet.

Politiet har fått opplyst at kvinnen var på vei for å sette inn pengene som hun hadde fått i julegave.

Ønsker tips

Politiet i Kongsberg ber fortsatt om opplysninger fra publikum som kan ha observert bevegelser i området som kan hjelpe til med å oppklare hva som har skjedd.

Krimsjef i Kongsberg, Morten Ole Pedersen opplyste klokken 12.00 den 31. desember, at han ikke har registrert anmeldelse i saken, og han jobber med å få oversikt ettersom han ikke hadde direkte med hendelsen å gjøre.

Politiet kan kontaktes på telefon 02800, dersom noen har sett opptrinnet eller har observasjoner fra i tidsrommet omkring 17.00 mandag kveld.

Ble dyttet

Politiet fortalte mandag at kvinnen skal ha blitt dyttet slik at hun falt på isen, og at hun fremsto som sjokkert og skremt. Det var et familiemedlem som etter hvert kontaktet politiet.

Kvinnen skal ikke ha fått med seg mye i tumultene som beskrives, hun har derfor et begrenset signalement.

Politiet opplyser at mennene beskrives som av utenlandsk opprinnelse - begge mørke i huden - og er anslått til å være i 20-årene. Kvinnen beskriver at den ene personen hadde hårvekst i ansiktet – type bukkeskjegg.

De to mennene skal etter overfallet ha løpt inn på skoleområdet - og siden i retning Idrettsparken.

.

– En alvorlig sak

Hun skal ikke ha blitt fysisk skadet utover at hun ble dyttet over ende på veien, og ble våt som følge av mye smeltevann i veibanen. Hun har fått tilbud om bistand fra helsepersonell, men har ikke hatt behov for dette da hun ble ivaretatt av familie.

– Vi ser på det som en alvorlig sak og vi håper at noen kan ha sett aktivitet i dette området og kan bidra til å hjelpe politiet, sier Maryan Jore ved politivakta i Kongsberg.

02800 er telefonnummeret til politiets operasjonssentral.

Sjelden forbrytelse i Kongsberg

Ran er ifølge Jusleksikon.no «en form for tyveri rettet direkte mot en eller flere nærværende personer, og som skjer i løpet av kort tid og gjerne ved hjelp av vold eller trusler. Ran er i dagens norske strafferett ansett som en av de mest alvorlige formuesforbrytelsene, ettersom det ofte vil medføre en stor påkjenning for ofrene».

Lp har meldt om ett annet tilfelle av ran i 2019. En 19 år gammel mann fra Kongsberg ble i dette tilfellet dømt.

Les også: 19-åring dømt for væpnet ran i Kongsberg

Kommentarer til denne saken