De er blant de hotteste navnene i norsk musikkliv, og kan høres på Kirketorget 8. juli.

På scenen får publikum oppleve Stig Brenner (også kjent som Unge Ferrari), Astrid S og stjerneskuddet Ramón.

Stig Brenner har siden debuten i 2015 toppet de norske hitlistene og blitt nominert til både P3 Gull og Spellemann. Med over tre milliarder strømninger av hitsingler som «Hurts so good», «Think Before I Talk» og «Emotion», har Astrid S uten tvil holdt seg travel. Og 23 år gamle Ramón er stjerneskuddet alle snakker om, skriver Kongsberg jazzfestival i en pressemelding.

Stig Brenner (tidl. Unge Ferrari)

Stig Brenner, aka Unge Ferrari, har solgt ut klubbkonserter, headlinet de fleste store festivaler, fylt Oslo Spektrum med Arif, opptrådt med symfoniorkester, og vært nominert til flere P3 Gull og Spellemannspriser.

Mot slutten av fjoråret la Stig Brenner aliaset Unge Ferrari på hylla og tok et steg videre. Med det nye albumet fra 2021 – «Hvite Duer, Sort Magi», har Stig Brenner kommet til et bedre sted enn han var før.

Nå kommer Stig Brenner til Kongsberg Jazzfestival, hvor publikum kan se fram til å oppleve en tydelig stemme i norsk musikk, og en elegant sjangerblanding av hipp hop, R'n'B og pop.

– Det er en interessant musikalsk utvikling Stig Brenner går gjennom for tiden. Han er en unik røst som har masse gøts, samtidig som han formidler en helt egen melankolsk sårbarhet gjennom musikken sin. Vi ser fram til å oppleve han live 8 juli, sier markedsansvarlig Lisa Løebekken i pressemeldingen.

Astrid S

Astrid S er en av de store stjernene i norsk pop, og har levert flere moderne popklassikere de siste årene.

Hun har opparbeidet seg et stort og dedikert publikum både her hjemme og internasjonalt. Med sin oppløftende energi har musikken hennes samlet millioner av følgere over alle de største sosiale medieplattformene. Publikum kan se fram til å synge med på hits som «Hurts So Good» og «Think Before I Talk», når Astrid S inntar scenen på Kirketorget.

– Astrid S har blitt en folkekjær artist med et stort publikum. Vi gleder oss stort til å endelig høre henne på Kongsberg Jazzfestival, sier festivalsjef Ragnhild Menes.

Ramón

Ramóns låter forteller gjenkjennelige historier om usikkerhet, sorg, søken, kjærlighet og ensomhet. I februar slapp Ramón `ok jeg lover ́ som gikk rett til topps på Top 50 på Spotify og VG-lista Topp 20, strømmet til gullplate på den første uken. Han har opparbeidet seg en enorm følgerskare på TikTok og er et navn som allerede er på alles lepper! Med debutalbumet på trappene er det bare å glede seg til fortsettelsen, og til konsert på Kongsberg Jazzfestival!