Staselig filmgalla for unge filmskapere

GALLAkjole: Kristine Wisting Ovenstad ledet showet i Sølvsalen.Foto: SILJE KRISTINE ØINO

GALLAkjole: Kristine Wisting Ovenstad ledet showet i Sølvsalen.Foto: SILJE KRISTINE ØINO

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Juryen ble imponert over hva ungdommene i Kongsberg hadde fått til i løpet av 48 timer

DEL

I juryen kunne man blant annet finne Tore Fossbakken, som jobber for NRK, og blant annet var med å produsere Skam.

Han forteller at han fort svarte ja da han ble spurt om å være med og bedømme kortfilmene.

Imponert

Fossbakken er imponert over det deltakerne har fått til, og påpeker at han virkelig koste seg gjennom visningen av bidragene.

– Filmer som dette kan ikke sammenlignes med filmer man ser andre steder. For det må sees i lys av de kun har brukt 48 timer på det. Da vi laget Skam, laget vi det på rekordtid, men fortsatt brukte vi langt mer enn 48 timer, forteller han.

Mange håpefulle

Om noen av filmdeltakerne kan stå bak den neste store, internasjonale TV-serien er det bare framtiden som kan vise.

Film er det neste for den norske ungdommen. Vi så fra suksesserien Skam, at ufattelig mange ungdommer meldte seg på som håpefulle ungdommer. Men engasjementet er ikke bare foran kamera, men også bak.

Filmgalla i Sølvsalen

I Sølvsalen på Krona var det pyntet for galla lørdag kveld til ære for alle som deltok i maratonen.

Og lørdag kveld var fokuset rettet mot kortfilmer. I tillegg til fellesvisning av alle kortfilmene som var blitt sendt inn til konkurransen, var det en høytidelig prisutdeling.

Det var også artistinnslag, dans, intervjuer, og besøk av Skam-stjernen Yousef Hjelde El Mofty – til mange av de unge jentenes store begeistring.

Utrolig innsats

Den foregående helgen hadde de mange unge deltakerne fått 48 timer på å lage en kortfilm med varighet på fem minutter. Med unntak av tre kriterier – at filmen måtte inneholde framtiden, en klokke, og en trapp – var det kun kreativiteten som kunne sette grenser.

Barbara Schmitt fra Ungdomskontoret i Kongsberg, som var arrangøren av konkurransen, forteller at innsatsen har vært utrolig.

– Jeg er kjempefornøyd med hvordan kvelden ble, og veldig imponert over alle filmene som ble sendt inn. Det er utrolig flinke ungdom som har stått bak både filmene og underholdningen her i kveld, sier hun.

Stakk av med seier

I klassen 18–20 år var det to talentfulle søstre, som stakk av med seieren, nemlig Kathinka (17) og Kristiane (18) Rogstad. De sto bak Kortfilm-filmen, en film som utforsket ulike ideer tilknyttet de gitte kriteriene for konkurransen.

Deres kortfilm skilte seg tydelig ut fra de andre, ved at det ble benyttet humor som et sentralt virkemiddel.

– Folk får visse bilder foran seg når de hører ordene klokke, trapp og framtid. Vi ville ikke at bildene folk hadde sett for seg skulle dominere hvordan filmen vår skulle bli, derfor ville vi vri fokuset bort fra disse tingene, forteller Kristiane.

Positivt stress

Søstrene forteller videre at det å delta på Filmmaratonet ikke var lett, men heller stressende.

– Det var så absolutt verdt det! Vi brukte kun en helg på å lage kortfilmen, og nå får vi være her på galla. Det har vært en gøy opplevelse, litt annerledes fra hverdagen ellers, stråler Kathinka.

Artikkeltags