VampyrVidar – en filmanmeldelse

bilder er fra   Another World Entertainment

bilder er fra Another World Entertainment

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Filmen VampyrVidar var ikke laget for kino-lerretet, men etter sin premiere på den norske filmfestivalen i Haugesund i fjor ble den en hit likevel.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Siden har filmen blitt vist verden rundt, og nå går den på kino også i sitt hjemland.

Til å være en norsk film, er den ganske så bra. Og vi anbefaler å se den, det er en merkelig og spesiell opplevelse du ikke vil gå glipp av.

Fakta

Sjanger: Fantasy/Skrekkfilm/ Komedie

Aldersgrense: 15 år

Lengde: 1 time og 23 minutter

Terningkast: 4


I den 1,5 timer lange filmen møter vi en ung Vidar som jobber på gården til moren på sørøstlandet. Han vokser raskt opp, og i en alder av 33 år bor han fortsatt hos moren. Han ønsker seg bort fra gården, moren og alt arbeidet. Alt han ønsker seg er å flytte til byen og fråtse i 20 år gamle jenter. En dag våkner Vidar opp syk, veldig syk. Moren tar han med til gudstjeneste der en mann med navn Morten skal hjelpe han. Denne dagen starter marerittet til Vidar. Vidar blir nå å kjenne som Vampyr Vidar, samtidig får han nå en ny følgesvenn, «Jesus». Jesus blir Vidar sin guide og «wingman» igjennom hele filmen. 

Kropps-humor

Filmen er morsom til tider, men mye av humoren er seksuell. Dette passer fint inn noen steder, men kan også bli litt mye. I en scene skal Vidar ta imot Jesus. Dermed må han spise hans legeme og drikke hans vin, dette filmatiserer produsentene slik at Vidar bokstavelig talt gjør dette. Med andre ord, aldersgrensen bør kanskje vært satt litt høyere enn femten.

Kritisk

Noe som er fint med filmen, er at den setter et litt kritisk syn på religion. Noe som gjør filmen spennende. Vidar ender opp med å gå til psykolog fordi han sliter med «drikkingen» sin, altså å tappe mennesker for blod, slik hans «wingman» Jesus har fortalt han at han må.

Hva Vidar velger å gjøre med Jesus må dere se filmen for å vite, men poenget er at filmen kanskje har et bakenforliggende tema.

Lavt budsjett

Filmen er laget på lavt budsjett, og dette er merkbart, men absolutt ikke noe som ødelegger. Filmingen er god og det tekniske er på plass.

Manusforfatteren og regiøren, Fredrik Waldeland og Thomas Aske Berg, som har sin debut med denne filmen, har nok et stykke igjen å gå for å lage en riktig bra film.


Les også: - Ung tester billig mat Hvordan overleve som student

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken