Elevene er fortsatt irriterte

Irriterte: Elevene på Kongsberg Videregående Skole er ikke fornøyde med parkeringsordningen. Fra venstre: Kjetil Røraas, Sigurd Ous og Gard Svalestuen. 		FOTO: Toralf Grande

Irriterte: Elevene på Kongsberg Videregående Skole er ikke fornøyde med parkeringsordningen. Fra venstre: Kjetil Røraas, Sigurd Ous og Gard Svalestuen. FOTO: Toralf Grande

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Elever ved Kongsberg videregående skole reagerer på at de må kjøpe parkeringsbevis for å parkere på skolen.

DEL

I september 2015 skrev UNG om den nye parkeringsordningen på KoVS og den påfølgende ordningen går ut på at elever må søke etter, og kjøpe parkeringsbevis, eller bli bøtelagt ved parkering. Situasjonen har ikke forandret seg stort, og hverken elevene eller administrasjonen forstår hverandre. Elevene har møtt på flere utfordringer enn de har forbedringer

LES: Ungdommen raser mot nye parkeringsregler

Trenger bil

– Reglene ble innført i skjul uten at elevrådet eller elevene har fått noe å si i saken, forteller elevrådsrepresentant, Petter Stiberg (19)

– De fleste godtar innstrammingen, men blir irriterte når ledelsen ikke har noen interesse i å høre på hva elevene har å si om saken. Problemet er ikke at parkeringsreglene strammes inn, men hvordan saken er håndtert av ledelsen, utdyper han.

Gard Svalestuen (19) er elevrådsrepresentant i sin klasse, og har hørt på elevenes klager.

– Ofte trenger elever bil for ærender etter skolen, noe som har ført til mange kreative løsninger på manglende parkeringsplasser. Dette virker til å ha skapt problemer for privatpersoner rundt skolen, da elever har parkert utenfor boliger, langs veien og ved svømmehallen.

Kjetil Røraas (19) er elev ved Kongsberg videregående skole og er ikke spesielt begeistret for løsningen.

– Løsningen har bare skapt problemer for elevene. Det finnes ikke parkeringsplasser for de som trenger det, samtidig som parkeringsplassene ofte står tomme.

LES OGSÅ: Tre jenter får legatpenger

Delte meninger

Det er ulike oppfattninger om årsakene for parkeringsreglementet blant elevene.

– Jeg har ikke hørt noe om grunnen for parkeringsordningen, men jeg tror det var fordi elevene parkerte uansvarlig. sier Kjetil.

Katja Furnes, ansvarlig for bygningsdrift ved skolen, forteller at årsakene til parkeringsordningen ikke stemmer med elevenes oppfatning.

– Bakgrunnen for ordningen var ett byggeprosjekt skolen hadde ved Tinius Olsen, noe som har ført til færre plass til parkeringer. I tillegg til dette var det mange folk som ikke var elever ved skolen som benyttet seg av gratis parkering på skolens område. Disse tingene i sum gjorde at vi måtte regulere plassene, forklarer hun.

Katja forteller videre at av de 170 som søkte parkeringsbeviser, fikk 150 bevis, og at årets ordning kun er en prøveordning som antageligvis vil modifiseres innen neste skoleår. Hun understreker at ledelsen forstår at elevenesyntes ordningen er streng, så de lar russen parkere bilene sine gratis på skolens område.

Kunne kommunikasjonen mellom elevene og ledelsen ha vært bedre?

– Vi var vel kanskje ikke tydelige nok på begrunnelsene på starten av året. Vi tar med oss dette inn i neste års ordning.

LES OGSÅ:

Artikkeltags