Gå til sidens hovedinnhold

Mathias og Håkon har pokerdilla

En spennende hobby

Artikkelen er over 5 år gammel

Mathias Fjelle (18) og Håkon Fremming (18) er to av de mange ungdommene i Kongsberg som er med i pokerlag, og spiller med venner om ekte penger.

Kongsbergguttene Mathias Fjelle og Håkon Fremming kan fortelle at poker er et veldig interessant og utfordrende spill, spesielt mentalt.

– Man kjenner at spenningen legger seg over rommet og at pulsen stiger når man tar dristige avgjørelser, som for eksempel å bløffe, føyer Mathias til. Begge to er enige i at poker er et veldig sosialt spill.

– Det samler folk på tvers av årskull og sosiale kretser, forklarer Mathias.

LES OGSÅ: – Vi har en Gud som alltid backer oss

Endelig lovlig

Pokerspill ble lovlig i starten av 2015, før dette lød loven slik: «Poker regnes som et lotteri i Norge og er derfor ikke lovlig. Det betyr at det ikke er lovlig å arrangere pokerklubber eller pokerturneringer der det spilles med innsats».

Fra 1. januar 2015 var det lovlig å arrangere pokerlag i private hjem der innskuddet er på maks 1 000 kroner og maks ti personer deltar, ifølge Kulturdepartementets Ketil Frøland i kommunikasjonsenheten i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

LES OGSÅ: Kampen om å ha det verst

Sportslig

I pokermiljøet behandles spillet som en idrett: Det hele handler om å forstå spillet og å ta riktige avgjørelser, og å vinne og tape med samme sinn.

– Man kan nesten se på innskuddene til bordet som en form for et kontingent, forklarer Mathias.

På pokerkveldene er alle deltakerne fokuserte, og på drikkeflaskene finner man få ting sterkere enn Farris.

– Man blir underlegen til de andres spillevne om man ikke behandler seg selv som en idrettsutøver, påstår Håkon.

På reisefot

I vinter ble NM i poker arrangert i Dublin. Mathias dro dit med to kompiser, og hadde en uforglemmelig opplevelse.

– Personlig vil jeg si at det er mye å hente fra denne turen; Jeg møtte blant annet mange nye mennesker som jeg fortsatt har god kontakt med. Jeg deltok også i forskjellige typer turneringer som senere har gjort at det også har vært gøy å spille flere typer pokerspill. Dessverre gikk det ikke helt veien økonomisk sett, men det var gøy likevel, forteller han.

Kontrollert

Mange vil nok stille seg kritiske til bruk av penger på poker. Hverken Mathias eller Håkon ser problemet med dette.

– Pengebruken kan helt klart være et problem for aggressive spillere, klargjør Håkon.

En aggressiv spiller går inn i spillet for å vinne, ikke for å ha det gøy. Om de skulle tape penger, prøver de hardt å vinne de tilbake.

– Det er selvfølgelig bittert å tape, og for noen kan dette bli for mye, fortsetter han.

– Det er først når man blir aggressiv og glemmer å holde styr på utgiftene at ting begynner å bli farlig, utdyper Mathias.

– Så lenge man ryker ut og har tatt de riktige avgjørelsene underveis, gjør det ingenting å tape. Man kan ikke gjøre noe med kortene man får utdelt, konkludere Mathias og Håkon.

Begge mener det ikke er lurt for dem som primært vil tjene penger å spille poker. Det viktigste er å gå inn for å være sosial og å forstå spillet bedre etter hvert spill. Ellers er poker et spennende spill, og miljøet rundt det er både givende og sunt.

Kommentarer til denne saken