Disse kan være kjent om noen år

Unge og inspirerte: Fra venstre: Thea Kristine Finstad, Øystein Skjelstad Østensen, Synne Hoff og Kenneth Martinsen Tandberg Har allerede lyst til å leve av musikken.

Unge og inspirerte: Fra venstre: Thea Kristine Finstad, Øystein Skjelstad Østensen, Synne Hoff og Kenneth Martinsen Tandberg Har allerede lyst til å leve av musikken. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Med en lidenskap for musikk og mange timer øving, har disse personene tenkt til å satse på musikk.

DEL

Thea Kristine Finstad (19) også kalt «Thea Alana», har vært låtskriver og sanger i to år. Hun har allerede skaffet seg platekontrakt med et amerikansk plateselskap.

– De siste årene har vært veldig spennende. De største øyeblikkene må ha vært å dra til Oslo og møte Vinnie Paz og crewet hans, være med på det siste albumet deres og å skrive platekontrakt med Enemy Soil Records.

Thea har store drømmer for fremtiden.

– Til våren skal jeg besøke plateselskapet i USA og jobbe med dem. Alt som skjer nå er veldig nytt for meg, men jeg føler meg utrolig takknemlig for at jeg får lov til å oppleve dette.

Hun ønsker også å kunne gi noe tilbake.

– Musikk har hjulpet meg mye, så jeg ønsker å kunne gi noe til andre via musikken min.

Vær allsidig og unik

Øystein Skjelstad Østensen (16) og går på musikklinjen i Kongsberg. Han har spilt bass i seks år. Han vil bli musiker når han blir eldre.

– Det er det å spille med og foran andre folk som gir meg glede, sier Øystein.

Han tror at oppskriften på å lykkes som musiker er å være allsidig, og ha noe unikt ved seg. Hans største øyeblikk som musiker så langt er å spille med Kongsberg storband og Marian Aas Hansen, hvor han spilte foran rundt 850 personer.

Sangdrømmen

Synne Hoff (18) har siden hun var åtte år drevet med musikk. Drømmen hennes er å kunne leve av det. Det hele startet da Synne var åtte år gammel.

– Jeg startet i Kongsberg pikekor, og fortsatte med å ta sangtimer på kulturskolen i byen, forteller hun. Etter dette begynte hun på musikklinja på Kongsberg videregående skole. Her går hun den dag i dag, og trives svært godt. Drømmen hennes har lenge vært å bli utøvende musiker, og hun ser så absolutt ikke bort i fra å måtte ta seg en tur til utlandet for å holde på med det hun elsker.

– Jeg har lyst til å studere i utlandet, men tror jeg vil ende opp i Norge til slutt, smiler hun lurt. Synne forteller videre at det er viktig å ha troen på seg selv, og ikke gi opp.

– Det handler om å prøve og ikke være redd for å feile - fordi det skjer, legger hun til.

Man blir aldri utlært

 Kenneth Martinsen Tandberg (16) går på musikklinja i Kongsberg. Han forteller at drømmen hans er å kunne leve av musikken. Kenneth liker seg best i band der han for det meste spiller el-gitar. Tandberg mener at oppskriften på å lykkes som musiker må være noen store doser ferdighet og tålmodighet, og kanskje noen spiseskjeer med flaks og åpenhet. Han legger også til at det å kunne være samarbeidsvillig og støttende er en bra egenskap. Når spurt om hva det er som driver ønsket hans om å bli musiker, svarer han tydelig

– Det må være samholdet, det faktum at man aldri blir utlært og musikken i seg selv.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags