– Ikke så teit som mange tror

Spennende: Ungdommene synes 4H er  en bra aktivitet. Suzanne Stuvstad (14) (t.v.), Pernilla Nordengen (14) og Henning Lande (14). foto: åsne bilstad

Spennende: Ungdommene synes 4H er en bra aktivitet. Suzanne Stuvstad (14) (t.v.), Pernilla Nordengen (14) og Henning Lande (14). foto: åsne bilstad

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kanskje du også har lyst til å avlegge 4H-løftet?

DEL

4H er en barne- og ungdomsorganisasjon som omfatter hele landet, hvor alle ungdommer er velkomne. Men hvis dere vil være med, må 4H-løftet avlegges.

Klart hode, varmt hjerte

«Vi lover å arbeide mot et mål og bli en ungdom med klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse.» Slik lyder 4H-løftet.
Pernilla Nordengen (14), Henning Lande (14) og Suzanne Stuvstad (14) som alle er medlemmer i Lyng 4H.
– Jeg begynte i 4H for 5–6 år siden tror jeg, fordi storebroren min begynte. Det hørtes jo veldig spennende ut, noe det også var, sier Henning.
Ifølge www.4h.no er det 17.000 unge som kjenner til 4H, og alle får muligheten til å være med på fantastiske opplevelser.
– Vi har fylkesleir, landsleir og nordisk leir som vi har mulighet til å være med på. Nattvolleyball er også morsomt. Da spiller vi kamper hele natten, forteller Pernilla.

Høstfest

Medlemmene får selv på våren velge et selvvalgt tema som de selv skal fullføre og presentere på høstfesten som holdes årlig.
– I år valgte jeg og ei venninne å ha fotball som selvvalgt prosjekt, sier Pernilla.
Suzanne og Henning har begge valgt fotografi som prosjekt, og er godt i gang.
– Jeg har ikke begynt på plakat til høstfesten ennå, men har tatt en del bilder, sier Henning.
– På høstfesten lager vi hver vår presentasjon av prosjektet vi valgte. Da består den som oftest av en plakat og noen gjenstander som hører til prosjektet, sier Suzanne.
Der blir det stilt i stand sketsjer og konkurranser, hvor medlemmene er ansvarlige for underholdningen. Loddtrekning og kakesalg er også en del av kvelden.

Misforstått

4H blir i flere sammenhenger hengt ut som «teit». Flere glemmer det utrolige samholdet mellom ungdommer og aktivitetene som 4H tilbyr.
– Det er valgfritt hva man vil ha som prosjekt. Noen eksempler er baking, foto, friluftsliv, hund og moped. Alt etter hva man liker.
Det kan bli masse moro ut av det, sier Pernilla.
Ungdommene forteller at prosjektet kun er en liten brøkdel av det som blir gjort i 4H, og at leirene er en klar favoritt.
– Da møter vi mange venner som vi ikke ser så ofte. Da er vi oppe lenge, mens vi har det kjempekoselig.

Kiel-tur

Lyng 4H dro på Kiel-tur i fjor.
– Det var nok det gøyeste jeg har vært med på så langt i 4H. Det var veldig spennende å få være med til Kiel, sier Henning.

LES FLERE SAKER FRA UNG-REDAKSJONEN HER!

Artikkeltags