Utdatering har rammet de aller fleste fagene i både den videregående skolen og i grunnskolen.

Norge, som alle andre, har mange elever som sliter på skolen og mange tiltak har blitt iverksatt. Psykologer, pedagoger, leger og politikere har i et utall år forsøkt å løse problemet, men hva med å oppdatere pensum?

Den største utfordringen ulike skoleverk står ovenfor er forskjellige elever. Pensumet passer rett og slett ikke for alle, og med et pensum som faktisk hører til i historiefaget er ikke det rart.

Hvorfor jula er stress

En av de største endringene som har blitt gjort på en stund er fraværsgrensa. Den tvinger elever til å gjennomføre museumsgjenstanden av et pensum vi har. Hvis pensumet hadde blitt fornyet hadde elevene kanskje gjennomført skolen uten en fraværsgrense.

De som i dag styrer landet vårt, dagens helter, fikk i sin tid utdanningen basert på et fersk pensum. Men mye har forandret seg siden den gang og i dag er ikke pensumet vårt fersk lenger. Det elever lærte for 20-30-40 år siden er ikke det vi trenger å lære i dag. Etter kun noen små justeringer på mange år er det på tide med noe moderne som passer inn i vår moderne hverdag.

Les mer fra UNG her