Jeg er redd for å bli syk

Illustrasjonsfoto, skole, kvs, klasserom. FOTO: KATINKA M. HUSTAD

Illustrasjonsfoto, skole, kvs, klasserom. FOTO: KATINKA M. HUSTAD Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Den nye fraværsgrensen har allerede rukket å spre frykt blant ungdommen, skriver UNG-journalist Emma Sofie Løchen.

DEL

MeningerDet har knapt gått en måned siden skolen startet. Den nye fraværsgrensen har allerede rukket å spre frykt blant ungdommen, og ikke minst legene. Sistnevnte er redde for at sprengt kapasitet skal gå utover de som er alvorlig syke. Hva sier du til dette, kjære kunnskapsminister?

Personlig synes jeg det er bra med et krav om oppmøte. Oppmøte er viktig i forhold til arbeidslivet senere, og det er dermed en fin måte å forberede oss elever på å møte på skolen. Men å innføre en så streng grense, og med så høye krav til gyldig fravær vil ikke hindre skulkerne, det vil hindre alle.

Det er vanskelig å dokumentere depresjon og kjærlighetssorg. I tillegg så er det forresten helt uaktuelt å dra fra timen for å dokumentere menssmerter, eller øreverk. Hvis det virkelig er sånn at skulk skal hindres hjelper det nok ikke å tvinge elevene til å miste undervisningstimer for å ordne legeerklæring.

Det går da virkelig ikke an å sette en så streng grense på det å være ung! Det vil få en stor konsekvens å sende ungdom som ikke trenger medisinsk behandling men derimot hvile til legen.

Emma Sofie Løchen har skrevet denne kommentaren.

Emma Sofie Løchen har skrevet denne kommentaren. Foto:

Flere merker trykket allerede på legekontorene. Ikke nok med dette, men det er jo slett ikke greit at smittefarlige beveger seg ut av hjemmet. Hva med de som faktisk trenger behandling? Burde ikke de blir førsteprioritet?

Problemet med denne fraværsgrensen er at den ikke treffer de den er tiltenkt. Den er urimelig, og setter med andre ord alle i samme bås.

Hvorfor kan vi ikke bare fortsette med løsningen som var?

Møteplikt i den videregående skolen har det alltid vært, for videregående er tross alt frivillig. Når det gjelder dette med at den norske skolen skal være gratis, mister den sin tittel når man må bruke 300,- på legeerklæring. Jeg må ærlig innrømme at jeg er redd for å få omgangssyken.

Artikkeltags