Trening eller ikke?

Tren: Det er viktig for kroppen å trene

Tren: Det er viktig for kroppen å trene Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

De fleste av oss har en gang involvert seg innenfor en fysisk aktivitet, på et eller annet tidspunkt i livet. Fotball, dans, orientering eller ski

DEL

Men, i barndommen er vi mest engasjerte og utover årene er det flere og flere som melder seg ut av lagidretter. Ettersom man ikke har tid, stort nok talent eller at man rett og slett ikke syntes det er gøy lenger.

Det er da gymmen begynner å spille inn en rolle. For vi skal trimme på et eller annet vis. Mange ungdommer har et av og på forhold med treningssentre, man er døds motivert i en periode. Så kommer skole, jobb, forhold, venner, familie og russetiden. Og plutselig har man ikke trent på over 3 uker, det er ganske sykt egentlig. Med tanke på hvor dedikert man engang var, da man var dedikert mentalt.

Hvordan skal man da finne tid til trening? Kroppen er et hellig tempel som er viktig å bevare, har jeg blitt fortalt gjentatte ganger. Av folk som har tingene sine på stell for å si det sånn. Så om du vil trene igjen, det er ikke noe hemmelighet jeg har å tilby. Sannheten er enkel og grei, bare tren.

Motviljen er mental, alt handler om hvor mye du selv vil. Så tren. For til sjuende og sist, så er det slik at kroppen har du bare til leie. Du har den i en viss periode før du må «returnere» den. Og du låner vel ikke en sykkel av en kompis, ødelegger den også gir den tilbake. Ta vare på den, så har du kroppen lengre, noe du blir takknemlig for om et par tiår.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken