Gå til sidens hovedinnhold

UNG: En spenningsøkende effekt

Artikkelen er over 2 år gammel

En ting som har skjedd opp gjennom generasjonene, er introduksjon til alkohol i ungdomstiden.

Skråblikk Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Alkohol har en effekt som gjør at man mister kontroll. Det er ikke det minst farlige rusmiddelet der ute, men bildet vi har av alkohol er noe spennende og lettende for hverdagen. Men hvorfor vil du drikke egentlig?

Du er på en fest, du ser Thomas stå på motsatt side av gangen kommende mot deg. Han tar deg imot, han holder en øl. Han forteller deg at det er helt vanlig å drikke, og at man gjør det for å ha det gøy. Det Thomas ikke vet, er at det er første gangen du drikker.

Han tar deg imot, får deg til å føle deg velkommen, men du går i gangene ukomfortabel med ditt edrue nærvær. Du vil at den følelsen skal gå bort. I det du spør «kan jeg få en slurk?» sier Thomas «ja, kjør på». Du spurte om dette med bevisstheten fortsatt intakt.

Du ville komme ut av den ubehagelige rutinen av å være den kjedelige og teite. Selv om du ikke visste hva det ville si å være ordentlig ubehagelig, før du ville bli med på noe, fordi andre mente det var interessant. Og det i seg selv var spennende.

Du ble gira og fikk lyst på mer, men hvor mye er over grensa? Kan du klare og kontrollere deg? Hvor mye mer må du drikke for å få det bedre? Dette vet du ikke før du har prøvd.

Vil du fremdeles ha en slurk?

Kommentarer til denne saken