Nok er nok!

VÆR BEVISST: Spør deg selv, hva er det jeg egentlig trenger? Og kommer en ting til å fylle det behovet?

VÆR BEVISST: Spør deg selv, hva er det jeg egentlig trenger? Og kommer en ting til å fylle det behovet? Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det går an å ha for mye av det gode.

DEL

Hvis du er som folk flest, tar du del i det norske forbrukersamfunnet – samfunnet som har gjort alt så billig at folk ikke lenger setter pris på tingene de kjøper. Vi er fanget i «forbrukerfellen», der friheten til å skaffe seg hva som helst har blitt til en besettelse. Vi kjøper ikke lenger det vi trenger, vi kjøper det vi vil ha. Vi blir lurt til å tro å tro at lykke er noe som oppnås gjennom å kjøpe ting.

Bak prangende tilbud og retusjerte reklameplakater, drar vi forbrukere på jakt etter lykken. Vi prøver å fylle tomrommet inni oss med ting. Problemet er at uansett hvor mye penger vi bruker, vil tingene aldri bli mer enn, i beste fall, et plaster på såret.

Problemet er ikke selve forbruket, men overforbruket. Vi må ikke nødvendigvis slutte å kjøpe ting, vi trenger en holdningsendring. Hva om vi bestemte oss for å være fornøyd med det vi har, og at vi har nok til å være fornøyde?

Hvis du er som folk flest, så finnes det antakeligvis noe som holder deg tilbake fra å være lykkelig. Det kan være en dårlig vane, frykten for å mislykkes eller manglende tro på egne evner. Du kan velge å distrahere deg fra det, men før eller siden er du nødt til å ta problemet ved roten.

Lykken gjemmer seg ikke på et kjøpesenter, i en klesbutikk eller i den nyeste smarttelefonen. Tenk over hva som virkelig betyr noe for deg, og om alle tingene dine hindrer deg i å se det klart.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken