Terningkast 4: Jubel og dans på «Battle» premierekveld

Premierefest på Battle

Premierefest på Battle Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det var en fullstappet kinosal og massevis av godsaker som ble delt ut i det som var en alle tiders filmkveld på Krona.

DEL

Det var ikke kun på storskjermen vi ble servert dans, Studio 3 tok seg også en tur innom for å framføre sitt før filmen startet.

God stemning

Det var en gledelig kveld. Voksne, barn og ungdom kom for å se norgespremieren på Battle, og Kinosalen var fullstappet.

I det lyset slår seg av og publikum tror filmen skal begynne, skjer det noe annet. Nede på gulvet dukker det opp 4 studio 3 dansere som skal danse for oss. De 4 jentene, Nora, Taran, Andrea og Caroline var nervøse.

Foto:

-Da vi først så at det var veldig mange her som vi kjente ble vi nervøse, men så fort vi gikk opp på scenen ble vi det ikke lenger.

Publikum stråler av glede med sine glass fylt av barne-champagne. Dette var en super opptreden! Men vent, det er mer. Line og Malin fra Bizzy deler ut «goodiebags» til noen få heldige som sitter i salen. Det gjør de for å promotere appen Bizzy.

Bizzy er for dem som er mellom 13 og 21 år. Laster man den ned kan man få rabatt på flere arrangementer som er i Buskerud, inkludert filmer som går på Krona. Battle er også en av disse filmene.

Så var det etter en fantastisk velkomst at filmen endelig kunne begynne.

Line Løver Urdalen og Malin Faye Solvang promoterer Bizzy appen for de mellom 13 og 21 år.

Line Løver Urdalen og Malin Faye Solvang promoterer Bizzy appen for de mellom 13 og 21 år. Foto:

En intens kjærlighetshistorie

De fleste kjenner hun som karakteren Eva i tv-serien Skam. Battle er Lisa Teige sin første langfilm. Her spiller hun en eksepsjonell rolle som hovedkarakteren Amalie i en fortelling om kjærlighet, dans og klasseforskjeller. Men fortellingen i seg selv er helt middelmådig.

Amalie er en jente som bor på vestkanten i Oslo. Hun er omringet av det estetiske, både vennene hennes og hun selv er avhengig av ytre faktorer for å være lykkelige. Dette blir fort fratatt fra hun når faren ikke klarer betale gjelden sin.

De flytter til Ellingsrud der levevilkårene er dårligere og Amalie får nye venner samt en ny kjæreste. Amalie skammer seg over de nye mindre velstående vennene sine og holder situasjonen sin hemmelig. Hun sliter med å holde sine to kjærester hemmelig for hverandre som fører til et trekantdrama alle blir vitne til.

Filmen får fram de sosioøkonomiske forskjellene i samfunnet. Det er enkelt og spennende å følge med på, men vi får dessverre ikke noen sympati for Amalie. Kjærlighetshistorien er i noen deler intens, men måten problemene hennes løses blir for klisjé, og vi får ikke noen grunn til hvorfor Amalie bør bli tilgitt. Det ser ut til at det eneste hun kan gjøre for å ordne opp er ved å danse.

Fortsatt er det noen mektige scener i filmen, og koreografien er på topp.

Les også: Ungdommen viste talent på åpen scene

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.