Terningkast 5: Filmanmeldelse- En magisk reise tilbake til trollmannsverdenen

Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser

Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

J. K. Rowling ønsker nok en gang velkommen inn i sin trollmannsverden med Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser. Den andre filmen i en serie av fem.

DEL

Den onde trollmannen, Gellert Grindelwald, har et ondt ønske om å herske både den magiske og ikke-magiske verden, og truer derfor med å forstyrre freden i trollmannsverdenen. Salamander Fisle befinner seg nok en gang midt blant spenningen og farene og prøver å finne svaret på et vanskelig spørsmål: Hvem er egentlig Konstans? Og hvem kan finne han først?

Aldersgrense: 12

Sjanger: Eventyr/fantasy

Norgespremiere: 14.11.2018

Spilletid: 2 t. 14 min.

Terningkast: 5

Mange kjente fjes

I filmen lager kjente ansikter magi på kinolerretet. Blant annet spiller Eddie Redmayne den bedårende hovedkarakteren Salamander Fisle, Johnny Depp spiller den blekhårede skurken Grindelwald og Jude Law spiller en ung, tweedkledd Humlesnurr. J.K Rowling er forfatteren av manuset og har allerede planlagt handlingen for de neste tre filmene.

 

Les også: En kamp for tilværelsen

 

Fortryllende spesialeffekter

Det som bygger opp den magiske stemningen i kinosalen er de fantastiske spesialeffektene, som allerede setter standarden i en spenningsfylt åpningsscene. Spenningen svinner noe hen i resten av filmen. Den varer i drøye to timer og noen av scenene føles treige og unødvendige. Likevel faller man pladask for de herlige fabeldyrene og den underlige Salamander Fisle, som er den eneste som kan temme dem.

Etter at rulleteksten plutselig dukker opp og lysene skrus på, sitter man likevel igjen med en følelse av at filmen har bygget opp til en større handling som skal utspille seg i de neste filmene, hvor forhåpentligvis flere spørsmål vil bli besvart. Vi gleder oss til å se hvor J.K. Rowling fører dette magiske eventyret videre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken