God helse med menneskets beste venn

Hunder skal, ifølge undersøkelse, gi deg et bedre liv

Hunder skal, ifølge undersøkelse, gi deg et bedre liv Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Er du ensom, trist eller deprimert? En firbeint bestevenn vil ikke bare gjøre deg lykkeligere, men du lever også lengre, ifølge forskning.

DEL

Å være enslig er ansett som en risikofaktor for hjertesykdommer, det skal faktisk være like helseskadelig som å røyke. De unge og de gamle er de som rammes mest av ensomhet, og omtrent en tredel av dagens unge er utsatt. Den gode nyheten er at en av vedtakene for denne helserisikoen er å skaffe seg hund!

 

Den mest åpenbare grunnen til at de pelskledde kjæledyrene er bra for helsa di er at du blir mer aktiv, noe som påvirker den psykiske helsen din i positive retninger. Vokser du opp med hund, har du også mindre risiko for å utvikle allergier senere i livet. Dette viser en undersøkelse kalt «Journal of Personality and Social Psychology». Den samme undersøkelsen viser at barn som vokser opp med katt i stedet, har større risiko for allergier. Å eie hund gjør deg også mer sosial, sier britiske undersøkelser, og du får økt selvfølelse.

 

Det er vist i undersøkelsene at hundeeiere lever lengere på grunn av disse helsegevinstene. En hund får deg til å smile, le og de gir deg ubegrenset med kjærlighet og lojalitet. Derfor er ukas anbefaling, hvis du føler deg nedfør, ensom eller deprimert, skaff deg hund!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken