Avhengig

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hvilke tanker går gjennom hodet ditt i løpet av en dag? Jobb, alkohol, sosiale medier, videospill, snus, mat, porno, memes eller skole?

DEL

Det finnes mange fæle avhengigheter som kan ødelegge et menneskeliv, og internettavhengighet er et voksende problem i dagens moderne smarttelefon-samfunn. Internettavhengighet er listet som en av de ti vanligste avhengighetene av webpsykologen.no, sammen med alkohol, heroin og kokain.

Det er regnet at man i løpet av et gjennomsnittlig liv vil bruke til sammen fem år på internettet. Det ruller stadig inn nye undersøkelser som viser at ungdom tilbringer mindre tid sammen med venner, og mer tid foran dataskjermen.

Men hvor kommer denne avhengigheten fra? Det virker kanskje ironisk, men mobilen, og de sosiale mediene, gjør at du føler deg forbundet til fellesskapet. Alle er jo på nett, det er jo der det skjer. På nettet finner man informasjon, man holder kontakt med venner og familie. Og man finner underholdning som man deler og sender fram og tilbake. Men internettet er en forferdelig tidstyv.

 

Vi er i det minste en opplyst generasjon, med all verdens informasjon rett under fingertuppene våre. Det er ikke så mye man kan gjøre med internettavhengigheten. Det er en trend som ikke kommer til å snu; mobilen har blitt en voksende del av hverdagen, og vil fortsette å ta mye av tiden vår i fremtiden. Men det gjør oss i det minste til en opplyst generasjon.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken