Gå til sidens hovedinnhold

Mikal (17) og William (18) flyttet hjemmefra for å følge drømmen

Artikkelen er over 3 år gammel

To unge baskettalenter flyttet fra alt for å forfølge basketdrømmen. Nå har de vunnet sitt første norgesmesterskap med Kongsbergs Miners.

Mikal Gjerde (17) og William Hay (18) er to av de yngste spillerne for Kongsbergs Miners, og var med å sikre lagets første NM-gull siden 2001. De har flyttet hjemmefra til Kongsberg for å forfølge drømmen om å spille basket på heltid. Begge guttene ser en fremtid fylt med basket.

– Det som inspirerte meg til å begynne å stase på basket, var at jeg så på en NBA-kamp en gang jeg var i USA. Denne kampen fikk meg til å synes basket virket kult. Jeg fant senere ut at dette var sporten for meg, forteller Mikal.

– Så da jeg var åtte hadde jeg allerede startet på et lag.

 

Når William fikk spørsmålet om hva som inspirerte han til å starte med basket var svaret enkelt.

– Jeg ble inspirert til å prøve basket av bestekompisen min, som da spilte. Etter dette har jeg bare likt basket mer og mer, sier han.

Les også: Tar Miners nok en NM-tittel?

Flyttet fra alt

De to guttene flyttet til Kongsberg etter ungdomsskolen for å gå toppidrett basket med studiespesialiserende på Kongsberg videregående. Grunnen til at Kongsberg ble byen de havnet i, var så enkelt som at dette er den eneste skolen i landet som tilbyr denne kombinasjonen.

Mikal flyttet fra Haugesund, mens William flyttet fra Nesodden.

Var det en vanskelig beslutning å ta? Det å flytte fra alt og komme til en ukjent by?

– Det var selvfølgelig vanskelig å flytte fra familie, venner og personer som betyr mye for meg og har støttet meg. Likevel visste jeg at de støttet, og fortsatt støtter, valgene mine. Og det var noe som gjorde at jeg følte meg trygg på avgjørelsen om å flytte, sier Mikal.

 

– Synes dere at alt har vært verdt det hittil?

– Jeg synes absolutt det har vært verdt det, forteller William.

– Jeg får muligheten til å bli så god jeg kan bli. Selv om man selvfølgelig savner alle venner og familie.

Toppsjiktet

William og Mikal leker ikke basket, de elsker sporten og ønsker å nå langt.

– Jeg har veldig lyst til å dra på college i USA, om muligheten byr seg, forteller William, mens Mikal forteller at han ønsker å kunne leve av sporten.

– Det er en sport jeg elsker å spille, så målet er å leve av det, på høyeste nivå.

 

De begge ønsker å nå langt, og har nok gode sjanser for også å oppnå dette. Med andre ord skal man ikke bli overrasket om man ser gutta i toppsjiktet om noen år.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.