Christian ble inspirert da han hørte på musikk andre ungdommer hadde produsert.

– Det fikk meg til å tenke at det ville være morsomt å lage noe selv. Jeg søkte rundt på nett, og fant et program jeg likte som jeg kunne lage min egen musikk i. Jeg satt vel omtrent hver dag i omtrent en time til halvannen i et og et halvt år for å finne ut hvordan man gjorde det, sier han.

Etter dette tok han seg en pause på cirka et halvt år hvor musikken ikke ble tatt så seriøst. Han følte ikke han klarte å lage melodier eller sette sammen noe så det hørtes bra ut.

– Plutselig en dag kom det til meg. Jeg klarte endelig å lage noe som hørte anstendig ut!

Det var da det hele startet på ekte. Christian publiserte sin første låt «Oh My Gosh!» på den populære musikkstrømmetjenesten spotify for første gang i 2014. Sangen har blitt streamet over 2000 ganger.

Lager russelåter

Russesanger er noe de aller fleste russegrupper i dag vil ha. Christian har fått henvendelser av 2 russegrupper som har vært interessert i låt. En er allerede publisert, mens den andre fortsatt er et hemmelig prosjekt som ikke kommer ut før neste år.

– Jeg syntes det er veldig gøy å lage musikk på bestilling og å kunne tjene penger på hobbyen min! Tanken på at de vil ha noe, og skal høre på noe jeg lager er veldig morsom, sier han stolt.

Tenker på fremtiden

Christian mener det er viktig å ikke satse for høyt, men at musikken er noe han kunne tenke seg å leve av er det ingen tvil om. Han sier det er viktig å starte lavt, ha det som en hobby og se hvor langt det kan utvikle seg. Selge låter billig, og etter hvert om flere er interessert kan man begynne å ta en høyere sum.

–Det som motiverer meg til å lage musikk er at jeg får brukt dagene mine på noe kreativt, og jeg synes det er veldig gøy å skape noe nytt. Jeg har også musikalsk bakgrunn fra flere i familien, så det ligger nok litt i genene også.

Mål

På dette tidspunktet lager Christian kun melodier. Målet hans akkurat nå er å kunne få tak i vokalister som vil synge i sangene hans. Han har også lyst til å prøve seg på noe mer akustiske låter.

– Vokalistene gjør noe nytt med sangene. De blir så annerledes og vil få et nytt liv, avslutter han.