Hiphop Senior Elite er ett av lagene fra Studio 3 som drar til NM i dag. Etter mange harde og lange treninger er de endelig klare for å stå på matta igjen.

Laget trener ofte og mye, og flere søndager har de trent opptil både 4 og 6 timer. De går rett på og begynner med posisjoner og det de fleste vil kalle småpirk, for å få alt perfekt.

Det er tydelig at de ønsker å gjøre sitt beste for å komme så langt i konkurransen som mulig. Jentene er fokusert, men de vet også å ha det gøy, de ler sammen og smiler hele tiden. Treneren er også med på å heie jentene sine fram, selv om han vet at dette er alvor også.

Alle treningene de siste ukene har handlet om å bli helt like, man skal ikke se en hånd som ikke er på plass. Dette betyr at de må være helt synkrone, noe de legger stor vekt på.

 – Alt man gjør likt må være så likt at man ikke ser noen forskjell. Det er derfor de beste teamene ser så bra ut.

Det var blant tingene treneren deres fortalte til laget på en av søndagstreningene de hadde.

 

Første gang

For Michelle Christin Eie (18) er det første gang hun er med til NM. Hun forteller at hun er kjempespent på å dra, kanskje spesielt siden det er noe helt nytt.

– Jeg har hørt at laget blir enda mer sammenspleisa fordi det er fokus på en ting, nemlig oppgaven vår som skjer på matta.

Michelle forteller også at det hun liker med hiphop er at de ikke er 17 personer på matta, men alle er en.

– Dette liker jeg veldig godt, forteller hun.

Les også: Studerer i LA

Treneren er viktig

Samtidig er ikke laget bare de som står på matta, treneren som står foran og heier, er også en viktig del.

Det er han som har laget koreografien og mikset musikken.

– Han ser hver enkelt person, hva vi trenger og våre grenser men også potensialer! Han er forståelsesfull og setter krav. Han presser oss og det er det som gjør oss gode.

 

Juniortrenere

To av jentene på laget, Matilde og Emilie, skal ikke bare dra for å selv konkurrere.  De er nemlig trenere for hvert sitt juniorlag, som også skal til NM.

– Det er første året mitt som trener, så blir nok litt annerledes og plutselig være den som skal gi peptalk og fikse alt som skje bak matta. Jeg gleder meg helt vilt til å sitte foran matta å se på dem! Så jeg tror det kommer til å gå veldig fint, forteller Matilde Heggeli (17).