Vis din Pride!

Vis din pride denne måneden!

Vis din pride denne måneden! Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Gratulerer med Pride Month! Hvis du lurer på hvorfor du ser regnbuer overalt er det fordi i hele juni måned feirer man rettigheter og likhet til alle lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og mer (LHBTQ)!

DEL

Man kaller det ‘Pride’ fordi det er en motsetning til skam og sosialt stigma som LHBTQ-personer dessverre har hatt gjennom historien. Pride Month er en tid å heller fokusere på likheten de etter en lang og hard kamp har klart å oppnå. Man feirer deres verdighet, kjærlighet og selvbekreftelse, forstørrer deres synlighet som en sosial gruppe og bygger fellesskap og vennskap.

Over 20 prosent av unge i alderen 18-34 indentifiserer seg som en LHBTQ-personer, dette er nesten dobbelt så mange som i den forrige generasjonen. Dette forteller en undersøkelse gjort av den amerikanske organisasjonen GLAAD. En skeivere generasjon betyr at det blir desto større grunn til å feire.

Kampen for likhet for LHBTQ-personer er ikke over enda, og vil ikke være over før alle, over hele verden, verdsetter og respekterer ikke-heterofiles liv og verdi. Folk over hele verden burde ha rett til å utforske og omfavne sin egen identitet, og ha en sjanse til å ha en innvirkning på verden. I juni måned blir deres stemme løftet mens vi håper på en åpen og inkluderende fremtid. Derfor oppfordrer vi: vis stolthet denne måneden!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken