Sunniva (17) digger rally

Stoler på hverandre: Sunniva Rudi (17) er kartleser for broren sin når han kjører rally. Det krever at de samarbeider godt.
foto: steinar johannessen

Stoler på hverandre: Sunniva Rudi (17) er kartleser for broren sin når han kjører rally. Det krever at de samarbeider godt. foto: steinar johannessen

Av

Sunniva Rudi (17) fra Rødberg bruker mesteparten av fritiden sin på rally. Hun er kartleser når broren kjører rally og stortrives.

DEL

Sunniva ble kartleser fordi broren kjører rally.

– Også tenkte jeg at det var en mulighet for meg å være aktiv om vinteren, og være en del av rallymiljøet, forteller hun.

Hun liker også godt å se på andre kjøre, for å lære hvordan man for eksempel redder en sving når man sladder, og teknikk på ulike ting når det kommer til rallykjøringen.

Godt søskensamarbeid

Som kartleser leser Sunniva veibeskrivelsene for føreren, som til daglig er broren hennes, og bestemmer hvor de skal kjøre. Dette er noe Sunniva syntes er utrolig morsomt, men kanskje også litt ekkelt til tider.

– Det beste med å være kartleser er adrenalinet jeg får, det å ha kontroll over noe og ha ansvar. Broren min må jo stole på meg som kartleser. Jeg kan jo bestemme om vi skal kjøre ut eller ikke og det kan være litt ekkelt, sier hun.

Hun forteller også at de stoler på hverandre, og det gjør det tryggere og at Sunniva får lest kart ekstra bra.

– Det at det er broren min jeg kjører med hjelper litt på det å slappe av når det kommer til å lese kart, men samtidig så tørr jeg veldig å stole på folk, fordi jeg kjører bil selv, og da veit jeg på en måte hva jeg har i vente.

Kjører rallycross selv

17-åringen fra Rødberg er usikker på når hun skal starte å kjøre rally selv etter at hun fyller 18, siden hun for tiden kjører rallycross selv, noe som hun satser på. Hun har kapret flere pallplasseringer alene i rallycross, men på grunn av komplikasjoner med rallybilen har det påvirket en del av kjøringen med broren.

Noen av minnene Sunniva husker spesielt godt av rallykjøringen er blant annet å bli kvalifisert til landsfinale selv i rallycross, og å ha rulla over tre ganger. Det er ting som fester seg.

Familiesport

Rally har blitt en stor og god familiesport, der hele familien bidrar og hjelper til når det trengs. Sunniva synes det er godt at så mange i familien er med og støtter sporten hun liker aller best.

– Jeg og broren min kjører, pappa og broren min skrur og jeg tar ansvar for å fikse sponsorer. Det er også mange flere i familien min som driver med rally.

Stort miljø

Sunniva kjenner mange andre som driver med rally på samme alder, og sier at det er et veldig stort og godt miljø, der man blir tatt godt imot. Man skaffer seg lett gode venner både på banen, og utenfor.

Har derehørt om blinklys?

– Her kan jeg være meg selv

Les mer UNG her

Artikkeltags