Gå til sidens hovedinnhold

Atlanta

Artikkelen er over 2 år gammel

Om du noensinne kjeder deg, så anbefaler jeg rett og slett å sjekke ut en serie.

Atlanta er en serie der handlinger dreier seg rundt en «fattig» mann med en talentfull gangster rappende fetter. Seriens manus er skrevet av popartisten Gwen Stefani og hiphopartist Donald Glover, også kjent under rap navnet Childish Gambino. Glover har også regissert og satt seg selv som hovedrolle.

Serien setter ghettomiljøet i fokus og belyser stereotypiske vanskeligheter for afroamerikanere. Det er dermed humorbasert, samtidig som det er en alvorlig sannhet serien tar for seg. Om ghettomiljøet og vanskelighetene det tilbyr. Diverse sketsjer og et plott som belyser alle sidene hos en up and coming rapper og hans team. Det er dermed spennende å følge utviklingen samtidig som man sitter igjen med en baktanke, eller en forestilling om hva vanskeligheter egentlig innebærer. I Norge slipper vi å frykte for lovens lange «urettferdige og diskriminerende» arm. Noe som dessverre er en frykt for flere av innbyggerne i landet mange velger å kalle verdens mektigste land, og «The land of opportunities». Samtidig belyser serien også hiphop miljøet og musikkbransjen. Ting er nemlig ikke alltid som man tror eller slik man kanskje håper. Det er ofte langt mer avhengig av hvem man kjenner og hva som foregår «bak scenen».

Konklusjonen er at den amerikanske serien Atlanta anbefales absolutt på det sterkeste, og er å finne på blant annet Viaplay.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.