Gå til sidens hovedinnhold

Ukas anbefaling – The Handmaid’s Tale

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvis du leter etter en ny, dyster, nervepirrende serie å se på, har sesong to av «The Handmaid’s Tale» kommet ut. Den er mørkere enn noen gang.

Den første sesongen av tv-serien vant flere priser, blant annet for beste dramaserie og beste drama-skuespillerinne. Serien er basert på boken med samme navn, skrevet av Margaret Atwood i 1985.

Serien handler om et dystopisk samfunn: verdens befolkning skrumper inn, det er vanskelig å bære fram barn til verden. Derfor har de innrettet en ny samfunnsordning, som skal gjøre det mulig å produsere så mange barn som mulig. Dette betyr et strengt klassesystem, hvor de kvinnene som fortsatt er fruktbare, blir fødemaskiner for de høyere klassene. Serien tar opp temaer som feminisme, religion, familie og kjærlighet.

Denne tv-serien er vond å se på, men den er også en viktig påminnelse for dagens samfunn. I serien følger vi Offred, en helt vanlig dame i trettiårene. Sakte, men sikkert opplever hun at hennes rettigheter blir borte. Hun kan ikke ta ut penger av banken, ikke kjøpe varer på butikken, hun blir tvunget til å være mer avhengig av ektemannen sin. Til slutt har hun mistet sin frie vilje.

I den nye sesongen blir Offred gravid og hun får nye byrder å bære på. Hvis du synes den første sesongen var ubehagelig å se på, tar de det opp enda et hakk i sesong to.

Kommentarer til denne saken