Sunt å være sint

IKKE STENG TING INNE: Kanskje det er bra å være sint noen ganger?

IKKE STENG TING INNE: Kanskje det er bra å være sint noen ganger? Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Små situasjoner kan forårsake sterke følelser, men det er opp til deg om du lar deg styre av dem eller ikke.

DEL

Alle kan kjenne seg igjen i følelsen av at sinne bygger seg opp i kroppen; du blir varm og det kribler helt ut i fingerspissene. Og når det først renner over, kan det være vanskelig å få det til å stoppe. Hva gjør man for å takle en sånn situasjon på best mulig måte?

En av de som har prøvd å finne svaret på det, er Ulrikke Falch. I begynnelsen av april lanserte den samfunnsengasjerte skuespilleren sin splitter nye podkast som går under navnet «Ulrikkes Univers». Den første episoden tar for seg temaet «sinne». Falch forteller at hun alltid har fått høre at hun er en sint jente med alt for stort temperament. Dessverre får mange jenter og kvinner utelatende negative tilbakemeldinger når de blir sinte. Hvorfor kan det aldri være noe positivt?

Historiske begivenheter har sannelig vist at sinne som en respons på diskriminering, undertrykkelse eller forskjellsbehandling, har skapt brennende engasjement som har ført til store omveltninger i samfunnet. Felles for den afroamerikanske borgerrettighetsbevegelsen og andre store bevegelser i nyere tid, er at en gruppe med mennesker har greid å bruke sinnet sitt som en kraft til å kjempe for det de trodde på.

Å være sint er dermed ikke enstydig med noe negativt. Dersom man håndterer følelsene sine på en god måte, kan det faktisk lønne seg å bli sint i blant. Bare husk å ta et steg tilbake og tenk før du snakker. Spar heller energien til senere. Hvem vet når den kommer til nytte?

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken