Stress, stressere, stressest

På bildet: Kristine Gravingen Pettersen

På bildet: Kristine Gravingen Pettersen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Innlevering her, prøve der, lekser, treninger, sosialt liv. Å holde styr på alt dette kan være vanskelig, uten å knekke helt sammen.

DEL

En undersøkelse utført av bufdir.no sier at stress og angst blant ungdom har blitt en vanlig plage. Tallene sier at 40 prosent av elevene på videregående føler at alt er et slit. At disse plagene har økt blant ungdommene det siste året er ikke så rart, med det økende pensumet og presset vi legger oss selv under. Men er det egentlig noe man kan gjøre for å lette på stresset?

Det første tipset er å få det bra med seg selv og klare å finne roen. Et slitent hode har vanskeligheter for å jobbe så godt som man egentlig skulle ønske. Noen viktige tiltak er å ha gode søvn- og matrutiner. Pass på at du for nok søvn for akkurat deg. Har du mye negativ energi i livet ditt, som kan både være personer og andre ting, kutt det ut eller begrens det.

Finn en god balanse på skolearbeid, og bruk timene på skolen godt til det du har mulighet til. Å ha alle ting en burde gjort hengende over seg hele tiden, vil bare gjøre deg mer stressa. Å få ting unnagjort kan ofte være en byrde. Men å få det levert gir ro i sjela, og du trenger ikke å tenke mer over det.

En dum uvane som de fleste gjør på videregående er å spare alt arbeidet til siste lita. Oppsøk mestringsfølelse og motivasjon, ikke ligg i senga og depp.

Dette klarer du!

Les også: Russ siden 10. klasse?

Artikkeltags