Det er meg det kommer an på

VI MÅ TA ANSVAR SELV: Det er deg det kommer an på.

VI MÅ TA ANSVAR SELV: Det er deg det kommer an på. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tenk om vi startet hver dag med å tenke at det er opp til oss selv, hvordan dagen skal bli?

DEL

Når ting ikke går som planlagt, er det lett å klage og legge skylden på noen andre. Dette er ofte den enkleste utveien, men også den som bidrar til å skape mest negativitet. Omgitt av din egen misnøye, blir du automatisk en slags «bremsekloss» i sosiale sammenhenger. Ditt dårlige humør smitter og lager dårlig stemning, som igjen påvirker de rundt deg. Heldigvis trenger det ikke å være sånn.

«Det er meg det kommer an på,» sier mentaltrener Gyrid Solberg i ett av sine foredrag. I foredraget peker hun på noen smertefulle sannheter. Vi som enkeltpersoner har ikke kontroll på omgivelsene våre, og kan heller ikke bestemme hva som skjer til enhver tid. Vi har i midlertidig et valg når det kommer til hvordan vi velger å reagere.

Les også: Ønsker en saklig debatt

Ifølge Solberg er nemlig reaksjonen vår helt frivillig. Det er opp til hver og en av oss å velge å ikke la omgivelsene våre påvirke humøret vårt. Du kan gjøre et bevisst valg om å ta ansvar over din egen reaksjon. Det høres veldig enkelt ut, kanskje nettopp fordi det er akkurat det. Små grep kan nemlig gjøre store forskjeller. Ikke undervurder de små detaljene.

Smil. Vær takknemlig. Spre glede. Slutt å klage. Vanskeligere er det ikke! Tenk så mye bedre du får det når du legger ned en liten innsats. Så, hva venter du på?

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken