Nakenbilder og fyllevideoer lagt ut på Snapchat

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Bare vent til du hører om utfordringene mange ungdommer legger ut på Snapchatsiden RK-story.

DEL

De siste årene har det blitt populært å sende inn videoer og bilder til såkalte Mystory brukere på Snapchat. Snapchatkontoen RK-story er den som er mest populær blant ungdommer.

En annen type Snapchat bruker

RK-story er styrt av en mann som går for kallenavnet RK – forkortet for Russekongen. På kanalen legger han ut promosjoner, konkurranser og daglige bilder og videoer sendt inn av seerne. Siden er primært rettet mot russ, men har fått en stor økning blant yngre seere. Det mest kontroversielle som er lagt ut er utfordringene ungdommer sender inn. Noen av disse er harmløse, mens andre kan være svært urovekkende.

Russekongen har over 40 000 seere på Snapchat og nesten 30 000 følgere på Instagram. RK-story er derimot ikke en banebrytende ny idé. Det har vært lignende Snapchat brukere som Fyllanorge og Sommer-Norge tidligere, men få har hatt et like langt livsløp som RK-story og har endt med å bli tatt ned.

Det er ikke noe nytt at ungdom gjør dumme ting i fylla. Men har RK-story noe å si for hvilke dumme ting som kan skje?

Farlige trender

En av de største trendene er den som lyder: Gjør det for RK. Den fungerer slik at følgerne sender inn en film av noen eller seg selv der de gjør noe utfordrende eller risikofylt, deretter legger RK-story det ut.

De mest populære utfordringene som gjøres er å drikke vaskemiddel, knuse glass med knyttnevene, frontkollidere hodet i et objekt, knuse en flaske i pannen sin, hoppe fra farlige høyder, hive nedpå en flaske vodka under et minutt eller å ta et slag i ansiktet. Det er kun for å nevne noen få, det minst kontroversielle som er lagt ut er nakenbilder, selv om RK-story har blitt kritisert flere ganger for å fremme kroppspress på siden.

I strid med Snapchats vilkår og betingelser

RK-story har fått varsel flere ganger om brudd på Snapchats vilkår og betingelser, men brukeren er fortsatt aktiv og hevder at hvis siden som den er nå skulle bli tatt ned, må de som ser på følge reserve brukeren hans.

Russekongen bestemmer selv hva som legges ut og påstår at han ikke er hovedgrunnen til at ungdom gjør dumme ting i fylla. I respons til en klagemelding fra en av tilskuerne angående kroppspress svarer Russekongen slik:

- Hvis du føler deg støtt av denne Snapchat kontoen, så er det ingen som tvinger deg til å se på. Dette er en hobby og en jobb som jeg har. Bygget opp denne brukeren fra null til å være størst. […] Vi lever i 2018 og ungdommer finner på dumme ting og sender det videre, du må bare akseptere det på en måte, jeg er bare et lite kake stykke av noe enda større […].

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.