Ukas anbefaling

Hvorfor tørr ikke vi menneser mer?

Hvorfor tørr ikke vi menneser mer? Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vi mennesker er altfor komfortable. Vi finner ting vi er trygge på og holder oss der. Vi er vanedyr.

DEL

Jeg, du og alle andre liker som oftest ikke å prøve ut nye ting. Hvorfor spise på den nye burgersjappa rett rundt hjørnet, når du vet at Jafs-burgeren er god? Det er mentaliteten vår; det er sånn vi er og fungerer. Men hvorfor er vi slik, lurer jeg på. Hvorfor må vi ha det trygt? Det er et langt mer interessant og lærerikt liv å leve om vi lever i nuet, om vi prøver ut alt nytt.

Opp gjennom historien har det alltid vært vanemennesker, dette er ikke en ny spektakulær greie. Men det finnes og folk som kjemper imot. Ofte er det og slik at individene som prøver ut det nye, oftest ender opp som de mest minneverdige og suksessfulle individene.

Rapmusikk var bisart samtidig som det var veldig nytt. Men det var før. Nå er det udiskutabelt verdens mest populære sjanger. Franz Kafka skrev innenfor den nye modernistiske sjanger i sin roman «Prosessen». En ny bevegelse som vokste fram. Dette lønte seg, spesielt etter hans død. For i dag er en helt ny skrivemåte oppkalt etter han, kalt «Kafkaesque». Han blir og ansett som en av de aller største forfatterne i litteraturhistorien.

Derfor er mitt råd for 2018, prøv ut det nye, gjør noe nytt. Sjekk ut den nye burgersjappa rett rundt hjørnet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken