Studerer film i LA – ønsket å utfordre seg selv

ØNSKET NOE MER: Gard Nicolas Svalestuen (20): studerer film og bilde i LA.

ØNSKET NOE MER: Gard Nicolas Svalestuen (20): studerer film og bilde i LA. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Gard Nicolas Svalestuen (20) studerer for øyeblikket film og videoproduksjon i Los Angeles. At han kom til å ende opp der, hadde han ikke trodd for noen år siden.

DEL

Gard gikk studiespesialisering med realfag på videregående. Han var ganske sikker på at han ville inn på ingeniør-linja, med fokus på energi og miljø, og fikk til og med plass. Han endte opp med å ignorere tilbudet og bestemte seg for å kjøre på med film i stedet. I hvert fall minst ett år, for å ha prøvd det.

– Jeg har aldri vært noe kamera-geni eller flink på redigering. Men har alltid syntes det har vært gøy å komme opp med ideer og skape en historie, forteller han.

Les også: Det har vært en actionfylt dag

Studerer film

Gard valgte derfor å studere film og videoproduksjon ved NTNU i Trondheim etter videregående. Han forteller at han lærte kjempe masse på et år. Hele prosessen fra å skrive manus, til rulleteksten er på plass i en film. Etter dette året bestemte han seg for å kjøpe sitt første kamera, for å kunne utvikle seg selv både innenfor film og foto, på egen hånd.

– Jeg har lett etter måter å utfordre meg selv på. Og å kjøpe eget kamera har hjulpet veldig. Jeg har også sett mye på YouTube, som er veldig inspirerende. Jeg bruker også bildedelingstjenesten Instagram, for å publisere det jeg skaper.

Utveksling i USA

For skoleåret 2017/2018 bestemte Gard seg for å ta det enda lenger, og søkte om å få dra på utveksling i Los Angeles. Han kom inn på California State Of Los Angeles, med film and cinema.

– Det startet med at jeg tenkte på det. Nå har jeg jo faktisk muligheten, og som jeg er så ung. Jeg ville igjen utfordre meg selv mer. Mer enn jeg hadde mulighet til på skolen i Norge. Jeg ville ha mere produksjonsfag og mere praksis læring.

Han nevner også at han også likte tanken på å utforske en ny by. Som både har en annerledes kultur og et annet klima, enn man er vant til her hjemme i Kongsberg.

Mange muligheter

Utvekslingsåret i USA har gitt han muligheter som at han har tatt bilder av kjente MMA-utøvere, blitt spurt om å være med på flere kortfilmer og flere mastergradsoppgaver innenfor film. Han har også blitt spurt om å være med på flere musikkvideoinnspillinger, med blant annet Tyga.

– I fremtiden hadde det hadde vært vanvittig kult å ha sitt eget firma, der jeg kan bli leid inn til å ta blant annet film- og fotooppdrag. Eller å jobbe med underholdning innenfor TV. Det jeg drømmer aller mest om er å lage en dokumentar om å finne min biologiske mor i Colombia, forteller han.

Les også: -Kjempe moro!!

 Spis frokost!

Lykkelig. 

Stjerneskudd spiller i kortfilm i Kongsberg

Artikkeltags