På hver sin side av jordkloden

Usa: Malin Bøhmer Nonstad (17) er i USA. Dette er under en amerikansk fotballkamp.
foto: privat.

Usa: Malin Bøhmer Nonstad (17) er i USA. Dette er under en amerikansk fotballkamp. foto: privat.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Benedicte Moholt (17) og Malin Bøhmer Nonstad (17) var klassekamerater i fjor. I år går begge på skole i utlandet, på hver sin side av jordkloden.

DEL

Benedicte Moholt (17) forteller om opp og nedturer hun har møtt på Sunshine Coast, Queensland i Australia. Hun har bodd i Australia siden juni 2016 og vender snart hjem igjen.

Kenguruer, jul og skole i Australia

– Skolesystemet her er kjempedigg, ettersom det ikke er så mye prøver og innleveringer, men man har en eksamen i hvert fag på slutten av året. Så man får tid til å nyte livet utenfor skolen, sier hun.

Det er også et annet dyreliv enn hjemme.

– Jeg ser kenguruer hver eneste dag, man ser dem veldig ofte. Ved skolen jeg går på er det et naturreservat og da ser man kenguruer veldig ofte.

Hun angrer ikke på valget om å dra til Australia, selv når hun møtte på nedturer. Blant annet på julaften kjente hun at hun virkelig savnet Norge.

– Jeg savnet de tradisjonene jeg er vant til og som jeg har vokst opp med. De feirer ikke på samme måte som i Norge. Når julaften kom var det ikke noe særlig til feiring.

Benedicte sier at hun har hatt det kjempegøy i Australia og fått opplevelser for livet. Hun avslutter med å fortelle at hun gleder seg til å komme hjem igjen, men kommer til å savne Australia også.

Trump og valget i USA

Malin Bøhmer Nonstad (17) som bor i Damascus, Maryland. Malin forteller om livet i USA og ikke minst det mye omtalte Trump-valget.

– På starten skulle man ikke prate om valget, fordi det kunne være uenigheter. Men etter hvert så pratet vi mer. Det har vært mye skilter og kampanjer her, og mange stemte på Trump. Vi fikk fri fra skolen dagen han ble innsatt, så det har vært mye rundt det, sier hun.

Malin forteller at mange føler seg bekymret, spesielt afro-amerikanere. Skolen har også blitt påvirket av valget, blant annet i media timene forteller Malin at de stort sett prater om Trump.

– Det er så vidt plass til en halv klasse

Anbefaler utveksling

Malin har i likhet med Benedicte også hatt opp og nedturer.

Jeg har blitt mye mer oppmerksom på hva jeg er glad i, hvor godt jeg har det hjemme, og hvor mye jeg får lov til. Jeg tenker ofte på det når jeg er for meg selv, jeg tenker at herregud så heldig jeg er.

Malin snakker også om nedturen hun møtte i løpet av jula.

I jula var det veldig hardt. På julaften spesielt, her feirer de 25.desember og gjør ingenting på 24.desember. Det syntes jeg var dumt, forteller hun.

Malin avslutter med å si at hun har tilpasset seg livet og stortrives i USA med nye venner, nytt miljø og hos vertsfamilien, etter en litt vanskelig start. Selv i møte med nedturer, anbefaler Malin utvekslingsåret ettersom det har vært lærerikt og nyttig for henne som person.

Les mer UNG her

Artikkeltags