Gå til sidens hovedinnhold

Unge filmskapere viste hva de kan

MIN LP

Det har vært noen hektiske uker i Ung Kultur med fullt fokus på ungdom som filmskapere.

Ungdomskonsulent Barbara Schmitt sitt hjertebarn er nettopp film, og for fjerde gang arrangerte Ung Kultur 48timer Filmmaraton og avsluttende Filmgalla i Sølvsalen lørdag 20. november.

Siden midten av oktober har det vært avholdt flere filmworkshops; lydopptak og lydeffekter, filmredigering, behind the scenes på store produksjoner og skuespillerregi, og det var fint å se at ungdommene har lært mye. Samtidig har elever på kulturskolen, musikklinja og sal og scene på Vestsiden ungdomsskole vært i gang med å komponere filmmusikk som skulle brukes i filmene. Hele 15 unge komponister leverte sine bidrag.

Vi samlet vårt Ung Kultur Crew med 20 ungdommer, som sammen med Barbara gikk i gang med å planlegge for den store Filmgallaen. Og det er mye som skall falle på plass.

Helgen 6.-7. november var det endelig klart for Filmmaraton, der ungdommene kunne melde seg som grupper i aldersklassen 12-14 år, 15-17 år og 18-20 år.

Et 48timers filmmaraton var i gang, og resultatet skulle bli en kortfilm på maksimalt fem minutter. Noen rammer er allerede lagt, filmen måtte inneholde følgende tre elementer: Tema: Ny start, Sted: Parken og Ting som måtte være med: en penn. Med tilgang til redigeringsutstyr på Ung Kulturs Medialab ble det klart at ved midnatt søndag 7. nov var det hele åtte filmer som var klare for å vises for det store publikum.

Filmene ble lagt ut på filmmaraton sin egen Youtube-kanal, og publikum kunne stemme fram sin favoritt.

Og endelig, lørdag 20. november var det klart for filmgalla i Sølvsalen med 120 deltakere og inviterte gjester. Juryen med Kristine Horvli (skuespiller fra NRK), Else Storaas (utdannet skuespiller) og Hans Morten Wærp (styremedlem i Kongsberg filmklubb) fikk se filmene på kino og evaluerte hvem som vinner for beste film for alderskategori.

I mingleområdet strømmet det inn ungdommer kledd i dress og fine kjoler, som fikk servert champagnebrus i høye glass, fingermat og pizzasnurrer fra Mat og restaurant på videregående. Ungdommene poserte foran fotoveggen og den røde løperen. Deretter åpnet dørene til Sølvsalen der prisutdelingsseremonien skulle begynne. 13 år gamle konferansier Madia Kardrpour ledet brilliant hele kvelden i flotte kjoler designet av elever på søm og tekstil på videregående skole. Husbandet Nameless med ungdommene Leo, Trym, Erlend, Endre og Mette sto for nydelige musikkinnslag, og et meget interessant talkshow med juryen var også med i programmet. Hele arrangementet ble live-streamet på Youtube-kanalen til 48timer filmmaraton av elever på IT-Media på videregående skole.

Fine store pokaler ble tildelt beste film per alderskategori og beste illustrasjon, som blir hovedillustrasjon til plakatene til neste 48 timers filmmaraton. Vinnerne fikk ½ år gratis kino på Kongsberg Kino!

Følgende nominasjoner og vinnere:

12-14 år:

Tiden uten deg av Pernille Magnus, Henriette Rauland (vinnere).

Finally Free av Albert Baker, Elise Sperrud, Isabel Opgård, Marcus Masseboeuf.

Lykkepennen av Divine Susanne Kamwin, Kaja Mathisen, Leo Felix Meinstad, Marius Brekke, Thea.

15-17 år:

Trua av Abiel Ghebreamlak, Ahmed Maalin, Alias Jawad, Ayub Maalin, Osman Mohamed Ahmed (vinnere)

Alt som går dårlig går som regel dårlig samtidig av Brage Nordin Hustveit, Robin Løveng Iversen.

Å skrive med penn av Alma Møller Jonassen, Leo Haugen Wyller, Maria Risa Børnes, Oskar Løwer Nordgård, Tobias Bettac Moos

18-20 år:

Naturtro av Adam Solstad, Mathias Lindén, Wilhelmina Vang (vinnere)

Kameraten av Bo Jean Christian Chevis, Ola Bratås Borge.

Illustrasjon vinnere: Vanessa Lofsberg.

Kommentarer til denne saken