Innovation cup er en oppfinnerkonkurranse som Ungt Entreprenørskap Viken, avd. Buskerud arrangerer for 9.-klassinger. I år var en gruppe fra Veggli skole og en gruppe fra Flesberg skole med fra Numedal.

– Dette var moro! Vi har allerede testet ut løsningen lokalt, og ser stor etterspørsel, sier overraskende vinnerne.

Stakk av med seieren

Ungt arbeid EB fra Veggli kom opp med ideen om å utvikle en app som gjør det mulig for ungdom å få arbeidserfaring i ung alder. Appen skulle ha muligheter for å avgrense arbeidsområder man ønsker å jobbe med og gjøre det lettere for ungdom å finne arbeid lokalt.

Elevbedriften Ungt Arbeid består av Andreas G. Bekkjorden Simon Tveiten, Ståle B. Strandli og Aslak Bakke, fra 9. klasse på Veggli skole.

Juryen likte ideen så godt at de kåret de fire til vinnere av årets beste innovative idé.

Kategoriene for innovasjon og bærekraft ble juryert av Bernt Ivar Bergum fra Hallingdal næringshage, Kari Kleven fra Cappelen Damm, Arild Fallan fra Sparebank1 Modum, Claus Wiemann Frølund fra Universitetet i Sørøst-Norge og Vilde Ingeborg Holtan fra MDG Kongsberg. Juryen var imponert over nivået på elevbedriftene!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Finne nye løsninger

Innovation cup arrangeres for 17. året på rad.

– Poenger er at elevene skal ta utgangspunkt i et problem og eller en utfordring som de ser i lokalsamfunnet og finne en ny løsning, eller videreutvikle noe som allerede finnes, forklarer Anne Fekjan Solheim, rådgiver Ungt Entreprenørskap Viken, region Numedal, Sigdal og Kongsberg.

Cirka 1.800 elever var påmeldt konkurransen.

– Over 1.500 elever har gjennomført skolerunde med besøk av lokal gründer. De har hatt foredrag om bærekraft, jobba i kreativt verksted med idéutvikling og en lokal jury har kåret en vinner i hver klasse, opplyser Anne Fekjan Solheim.

Innovasjon var vektlagt med 60 prosent og presentasjon med 40 prosent.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det ble kåret vinnere i følgende kategorier:

Vinner av Innovation cup /Beste innovative idé, Mest bærekraftige elevbedrift, Beste presentasjon/pitch og Designprisen – til VisKom-student ved USN.

– I år har elevgruppene/elevbedriftene (EB) sendt inn forretningsplaner og videoer til juryering med representanter fra lokalt næringsliv, opplyser Anne Fekjan Solheim.

Fredag 4. desember var det livesendinger med presentasjon av vinnerne i de fire mellomrundene. fem vinnere i hver gruppe ble kåret. totalt ble det 20 elevbedrifter som gikk videre til finale fredag 20. februar.