-Vi inngår ikke avtale med hvem som helst, men velger spennende skoler med høye pedagogiske ambisjoner og en bred portefølje som også kan være med på å utvikle oss som universitet, sa Ingvild Marheim Larsen, viserektor for utdanning på Universitetet i Sørøst-Norge under signeringen.

Fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune, Heidi Westbye Nyhus, har høye forventninger til avtalen.

– Jeg har forventninger til at avtalen bidrar til at lærere og ledere får relevant etter- og videreutdanning. Samarbeidet må styrke profesjonsfellesskapet i skolene, mener Nyhus i en pressemelding.

Fylkesrådet i Viken forklarer at de er opptatt av et tettere samarbeid mellom universiteter og høyskoler.

– Vi er opptatt av en helhetlig kompetansepolitikk som bidrar til økt sysselsetting både på lang og kort sikt. Derfor har jeg forventninger til at universitetsskoleavtalen mellom Kongsberg videregående skole og Universitetet i Sørøst-Norge bidrar til at flere unge møter godt forberedt når de starter i høyere utdanning, sier Nyhus.

– Spennende

Cecilie Hove og Bo Chevis er leder og nestleder i elevrådet ved Kongsberg vgs. syns det er spennende å skulle bli en universitetsskole.

– Skolen har allerede svært gode koblinger mot næringslivet på Kongsberg for elever på yrkesfag og jeg satser på at jeg kan dra nytte av de for å ta fagbrev innenfor IT.

Cecilie er nettopp ferdig med tre år på forskerlinjen og ønsker seg sterkere koblinger mot næringslivet.

– Hvis den nye avtalen kan bidra til et tettere samarbeid med arbeidslivet er det veldig bra, sier hun.

Bo starta egentlig på en linje som ikke passet for han, og endte med å droppe ut av videregående for en periode.

– Det var ikke noe gøy. Så frafall er noe jeg er veldig opptatt av. Å droppe ut er noe av de kjedeligste jeg har gjort. Jeg satt bare hjemme, mens alle vennene mine var på skolen. Skole er morsomt når du finner det som er riktig for deg.