Det melder Kongsberg kommune i en pressemelding lørdag ettermiddag.

Det pågår ifølge meldingen et koronautbrudd ved behandlingssenteret, der mange pasienter er syke. Sykdommen skyldes både koronasmitte og vanlig influensa.

Situasjonen har ført til at ledelsen ved behandlingssenteret har besluttet å stenge dørene for besøk.

– Situasjonen følges tett opp i samarbeid med kommuneoverlegen. Informasjon til pårørende kommer fortløpende, uttaler seksjonsleder for institusjonstjenester i Kongsberg kommune, Elisabeth Strøm.

Også ansatte er syke

Det er kun åpent på senteret for helt nødvendige besøk, melder kommunen.

Med dette menes besøk til pasienter i livets siste fase. Besøk må avtales med avdelingen på forhånd. De pårørende vil i slike tilfeller bli kontaktet. Besøkende må bruke munnbind til og fra besøksrommene.

Smittede pasienter er i isolasjon på sine rom, for å hindre smitte til andre pasienter.

– Det er også mange ansatte som er syke, opplyser Strøm.

Ikke mange ved andre institusjoner

Seksjonslederen opplyser videre om at det ikke er lignende utbrudd ved de andre sykehjemmene eller institusjonene i Kongsberg kommune.

– Vi har en del sykefravær blant våre ansatte, men vi opplever ikke at det er mange pasienter med koronasmitte ved de andre institusjonene våre, sier hun i meldingen.

Det er ifølge kommunen ikke avklart hvor lenge dørene ved Hvittingfoss bo- og behandlingssenter vil være stengt. En ny vurdering vil bli tatt mandag. Det opplyses også om at dagsenteret ved Hvittingfoss bo- og behandlingssenter også blir stengt mandag, og den offisielle åpningen som var planlagt, blir utsatt inntil videre.