Bilmagasinet i Kongsberg - Kommersielt magasin

Service og reparasjon for deg som kjører tungt

For de ansatte på Lastebilsenteret handler det aller meste om bil, lastebil, landbruksmaskiner- og utstyr, sveisearbeid og hydraulikk. Nå kjører de på og utvider med både salg og skifte av dekk. Dette er med andre ord en bedrift med tung kompetanse!

Adresse
Moen industriområde 38, 3622 Svene

Åpningstider
Mandag – fredag: 08.00-16.00


http://www.lastebilsenteret.no/
Tlf: 32 70 05 19/93 25 64 88
nils@lastebilsenteret.no
Følg oss på Facebook!

Bak høye, sølvblanke porter på Moen Industriområder høres lyden av muttertrekkere og jern mot jern. Inne i det store lokale står store lastebiler på solide løftebukker og det lukter olje og diesel.

Lastebilsenteret AS ble etablert på Kongsberg i 2005 som et kontraktverksted for Norsk Scania AS. I 2010/11 flyttet virksomheten til Eiker Næringspark i Hokksund, men etter en brann 25. oktober 2012 var det ingen virksomhet i verkstedet før mai 2013. Som fuglen Føniks har firmaet gjenoppstått. Nå holder de til i de tidligere lokalene til Svene Maskiner, hvor det er svært tilrettelagt for å drive verksted av denne typen.

– Vi er i hovedsak et verksted for tyngre kjøretøy, vi tar service og EU-godkjennelser på tyngre kjøretøy. Vi tar også EU-kontroll på personbil og bobil, sier daglig leder Nils Ivar Røraas.

De er nå sju ansatte, og kombinert har denne gjengen svært variert og tung fagkompetanse. Røraas er ikke en mann som har for vane å bruke store ord om seg selv og firmaet, men at dette er kompetente folk som leverer kvalitet, kan ingen nekte for.

Dekker et bredere spekter

I mai gikk de også inn i Fagdekkjeden, og firmaet har investert i dekkutstyr og pusset opp lokalene. Nå leverer firmaet dekktjenester til både næringslivet og private kunder.

- Vi må ta noen sjanser noen ganger. Men vi har tro på at dekk er fornuftig å satse på. Det er kjekt for kundene at vi har verksted og dekk på samme sted. Service og enkle reparasjoner og diagnosetest er noe vi kan levere også på personbil, forteller Røraas.

Da en leietager i samme bygg flyttet ut ved nyttår så Røraas en mulighet. Lastebilsenteret AS overtok to tredjedeler av lokalet, og siden den gang har man utvidet geskjeften med eget kundemottak og en butikkdel.

– Det er samme lokalet, men butikken og kundemottaket er i en egen hall. Det har gitt et mer personbilbasert dekkverksted. Vi legger om dekk, bestiller dekk og fikser det meste mens kunden venter, sier Røraas.

Kundemassen er i stor grad lokal, med kunder fra Buskerud, Telemark og store deler av Vestfold for øvrig. Fordi man er frittstående er verkstedet også helt merkeuavhengig. Det betyr at både bedriftskunder og privatkunder kan komme med akkurat det kjøretøyet de ønsker å få reparert – noe som også stiller store krav til allsidighet og kunnskap hos de ansatte hos bedriften.

- Vi er en sammensveiset gjeng. Vi trives på jobb hele gjengen. Tre stykker har vært her lenge, og så har det kommet noen nye til de senere årene. Det er en god gjeng som får til det meste, sier Røraas.

Et stort utvalg produkter

Firmaet har også en rekke bedriftskunder, og kapasiteten i lokalet er seks lastebiler på likt. Det er flere mindre transportfirmaer som bruker Lastebilsenteret AS fast. For øyeblikket er en ansatt delemann på heltid, hovedsakelig på tungbil, og resten av arbeidsstokken jobber i verkstedet. Litt kontortid og tid i den nye butikken blir det også.

– Vi selger lamper, lys, vindusviskere, batteri, olje og vanlige servicedeler. Vi kan også bestille deler til personbil og lastebil. Bestiller man før klokken 16, så har vi det på morgenen dagen etter. Butikkdelen vår stod ferdig nå i august, sier Røraas som tror butikken vil åpne opp for mer salg inn mot private kunder og bobileiere.

Firmaet har også en del jobb for kunder i landbruket. Filter, oljer, rekvisita og dekk til landbruket kan man skaffe frem og, og landbruksreparasjoner utføres på forespørsel. I tillegg serves entreprenører innen tungbil, landbruk og skog, med service på hydraulisk utstyr.

– Det kan bli aktuelt med flere ansatte på sikt. Vi satser så godt vi kan. Tungbil har vi kontroll på, der har vi drevet siden 2005. Det går sin gang. Men dekkbiten tror jeg det er et behov for i markedet. Det blir spennende tider fremover, sier Røraas, og legger til at man prøver å tilby det kunden etterspør.

Lastebilsenteret AS

  • Lastebilsenteret AS ble etablert på Kongsberg i 2005.
  • Kontraktsverksted for Norsk Scania AS, og Dekkpartner-forhandler.
  • Holder nå til i lokaler på Moen industriområde (tidligere Svene Maskiner)

Tjenester:
• Reparasjoner av tunge kjøretøyer
• Periodisk kjøretøykontroll
• Kjøretøyreparasjoner traktor/landbruk
• Delesalgservice
• Smøring/oljeskift
• Hydraulikkslanger og reparasjoner
• Servicebil/uteoppdrag
• Fylling/service på AC-anlegg
• El-reparasjoner
• Skadereparasjon og påbygg
• Diagnose tyngre kjøretøy og hengere
• Sveisearbeider

TRIVES MED EN TUNG ARBEIDSDAG!