Navn: May Elisabeth Berge

Alder: 33

Fra: Svene

Bosted: Kongsberg

May Elisabeth Berge, eller Maya som hun blir kalt, er vokst opp i Svene. I 2007 dro hun på backpacking verden rundt. Før hun dro spøkte mammaen hennes: – Nå må ikke du være så dum at du finner deg en mann langt der borte da.

Turen startet på Gardermoen hvor Maya endte opp med å tilfeldigvis finne det som nå er en av hennes beste venninner, Sandra.

Sammen med barndomskompisen Morten og hennes nye venninne gikk turen til Australia.

Etter å ha sett de typiske turiststedene så fant de ut at nå ville de se noe annerledes og kult.

– Vi bestemte oss for at vi ville oppleve noe annet enn bare de typiske turiststedene. Vi ville utforske og finne et spennende sted å dra til, så vi slo opp på en tilfeldig side i et bok og fant byen Maroochydore. Den hadde vi aldri hørt om og kunne ikke uttale navnet på, så da tenkte vi at vi måtte reise dit.

– Nå må ikke du være så dum at du finner deg en mann langt der borte da.
Mammaen til Maya, før hun dro

I Maroochydore sjekket gjengen inn på et hostel. På hostellet fant de et annet reisefølge som de begynte å prate med. Gjengen var fra Australia, men hadde sjekket inn på hostel som en mellomstasjon.

Gjengen ble en sammensveiset gjeng på fire gutter og fire jenter. Blant de australske guttene var den gang 25 år gamle Callan Bayliss (38). Cal blir han kalt av familie og venner

Han hadde tidlig fått et godt øye til Maya og de pratet mye sammen.

– Sandra fortalte meg at hun tror Cal var litt forelska i meg. Hun lekte litt Kirsten giftekniv, og jeg likte jo han også! Da tiden kom for at vi måtte reise videre var det trist å skulle si ha det til de nye vennene våre. Jeg ga han nummeret mitt og sa vi skulle holde kontakten.

Det tok ikke lang tid før Cal besteme seg for at han måtte til Norge.

– Vi planla at han skulle komme til Norge allerede til sommeren jeg kom hjem igjen.

Cal kom til Norge sommeren 2007 og siden den gang har det vært de to.

– Det er mange tanker om store spørsmål som stadig dukker opp.
Maya Berge

Paret har vært mye fram og tilbake mellom Norge og Australia. I 2016 flyttet paret permanent til Norge og i 2018 kom lille Phillip (1,5 år).

– Jeg husker første gang Cal kom hit på vinteren. Han kom i tøysko og var ikke forberedt på snø i det hele tatt. Og motsatt, jeg husker jeg skulle feire jul i Australia. Det var veldig rart å sykle rundt på stranda i 25+ varmegrader i bikini på julaften. Da fikk jeg litt hjemlengsel. Heldigvis er Cal superflink til å ta vare på meg, så han ordna ribbe, surkål og riskrem fra en hermetikkboks. Det ble ikke helt det samme som julemiddag i Norge, men det funka. Jeg fant også helt tilfeldigvis norsk brunost i en butikk på stranda, det var helt surrealistisk, men det reddet hele jula.

Selv om paret trives godt i Norge er det ikke alltid like lett å ha familie på andre siden av verden.

– Det er mange tanker som stadig dukker opp ved å bo langt unna. Man får kanskje ikke muligheten til å være med på de store tingene som skjer i livet til familie og venner, ting man gjerne skulle vært med på. Det vanskeligste er å ikke kunne være med og støtte både når det skjer vanskelige ting, men også de fine øyeblikkene i livene deres. Det er også litt vanskelig med avstand når det skjer noe. Det er ikke bare å ta en helgetur ned. Cal har jo hele familien sin der nede, mens min er her hjemme i Norge. Det kan være vanskelig innimellom.

Men selv om ting kan være vanskelig, trives de godt i Kongsberg og gleder seg til livet fremover - uansett hvor det måtte være.

Maya Berge (33) og Callan Bayliss (38) fant kjærligheten i Australia. Foto: Katrine Alexandra Leirmo Heiberg
Maya Berge (33) og Callan Bayliss (38) fant kjærligheten i Australia. Foto: Katrine Alexandra Leirmo Heiberg

Tips oss

  • «Flyttet til» er en serie intervjuer med folk som har flyttet til, eller flyttet tilbake til Kongsberg, Sandsvær, Hvittingfoss, Flesberg, Rollag eller Nore og Uvdal.
  • Ingen historie er for liten eller for stor.
  • Tips våre journalister med å sende en epost til: Natalia C. Heinrich (prosjektleder), Katrine Alexandra Leirmo Heiberg eller Eigil Kittang Ramstad. (Klikk på navnene, så dukker adressene opp automatisk)undefined