Gå til sidens hovedinnhold

Utlyser 50 millioner kroner

Gjensidigestiftelsen utlyser 50 millioner kroner for å støtte organisasjoner som ønsker å tilrettelegge for møteplasser for ungdom.

Lokale lag og foreninger registrert i Frivillighetsregisteret kan søke om støtte. Frivilligsentraler kan også søke. Målgruppen er ungdom mellom 13 og 20 år.

Lokalene som etableres eller videreutvikles, skal gi muligheter for aktiviteter med gratis inngang og skal være åpne for alle, uavhengig av funksjonsnivå. Planlegging og gjennomføring av prosjektene skal skje i samarbeid med ungdom.

– Stedet skal ha regelmessige åpningstider og være åpent hele året. Det må foreligge en godkjenning fra huseier og en plan for driften og vedlikeholdet av stedet. Tiltak som også åpner for at andre målgrupper kan benytte lokalene blir prioritert, står det i pressemeldingen.

Søknadsfristen er 15. september.

Det er lagt ut informasjon om søknadsordningen på Gjensidigestiftelsens nettsider. Der ligger det også kriterier og krav til hva som må med i søknaden.

– Det er et dokumentert behov for flere møteplasser for ungdom over hele landet. Det ønsker Gjensidigestiftelsen å gjøre noe med. Alle barn og ungdom har rett til en aktiv fritid, et sted å møte venner og føle seg inkludert, sier Jon Erik Lund kundevalgt og valgkretsleder i Gjensidigestiftelsen for Buskerud.

Gjensidigestiftelsen jobber for å skape et tryggere, sunnere og mer aktivt samfunn gjennom å støtte ildsjeler og frivillige organisasjoner. Som største eier i Gjensidige med 62 prosent av aksjene, er stiftelsen med på å videreføre over 200 års forsikringshistorie i Norge.

Fra og med etableringen i oktober 2007 og fram til og med 2020 har Gjensidigestiftelsen tildelt rundt 2,5 milliarder kroner til omtrent 8.000 ulike prosjekter for å fremme trygghet og helse.

LES OGSÅ:

– Som kvinne i Arbeiderpartiet føler jeg at det er krevende og unødvendig at partiet utsettes for det som skjer nå

Daniel har tatt over kiosken i Storgata

Én klesbutikk ble for lite - nå har Elin to

60 leiligheter solgt i Sølvparken

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.