– Ja, dessverre er showet avlyst på grunn av sykdom. Dette er ikke relatert til korona-viruset, bekrefter Per Gustavsen, leder på Kongsberg musikkteater.

Komikeren er på turné med sitt show «Åsted Valen», og forestillingen på Kongsberg var utsolgt.

- Er flau og lei meg

Fredag kveld var Valen på scenen i Sandefjord, og Sandefjords Blad ble kontaktet av flere tilskuere. De forteller at det ble en kort seanse, og at forestillingen ble avbrutt.

– Han var i en tilstand der det rett og slett var uforsvarlig å gjennomføre showet. Vi måtte ta en beslutning, og det var åpenbart at det eneste riktige var å avlyse showet, sier Lars Fuglevik, seksjonsleder for kultur og kino i Sandefjord kommune til avisen.

Lørdag formiddag har Valen sendt ut en pressemelding:.

"Alkohol har blitt en «følgesvenn» som over tid har tatt overhånd. Jeg innser at jeg må ha profesjonell hjelp for å kunne ta tilbake livet på vegne av min forlovede og jobben og jeg er i dag i dialog med helsevesenet med tanke på øyeblikkelig behandling", står det i pressemeldingen.

"Jeg innser nå at jeg trenger hjelp og at jeg vil gjøre alt for å kunne komme tilbake som en ny og bedre Kristian. Jeg ber om ro og forståelse ovenfor mine nærmeste og meg selv for å raskest mulig komme tilbake. Igjen beklager på det sterkeste. Jeg er flau og lei meg for alle de jeg har sviktet".

Billettene refunderes

Per Gustavsen har ingen kommentar til det som skjedde i Sandefjord, men han sier at de som hadde kjøpt billetter til kveldens show skal få tilbake pengene.

– Vi kommer til å sette i gang med refunderingen når vi kommer på jobb mandag, opplyser Gustavsen.