Gå til sidens hovedinnhold

Valg til Viken fylkeskommune

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Laagendalsposten 9. og 10. juli har Lars Bryne skrevet at kun tre politikere fra Kongsberg og Numedal, Bjørn Tore Ødegården, Morten Eriksrød og Eli Hovd Prestegården, har en reell sjans til å få plass i Viken fylkeskommune.
Ved fylkestingsvalget i 2015 fikk Arbeiderpartiet 43 av 120 representanter i de tre fylkene Buskerud, Akershus og Østfold til sammen. Dvs ca. 35 %.
I en meningsmåling gjennomført av Opinion i juni, viste det seg at Viken AP hadde 30,5 %.
Det skal være 87 representanter i Viken, og med 30,5 % vil det bli 26 representanter fra Arbeiderpartiet. Steinar Berthelsen fra Rollag står på 26. plass på lista til Viken AP og det er derfor sannsynlig at han kommer inn. Steinar Berthelsen har lang erfaring og har mye kunnskap på mange områder. Særlig kan vi nevne Fjell-Viken, noe som er viktig for lokalmat, reiseliv og forvaltning av Hardangervidda. Samferdsel er også et område hvor han har god kunnskap og lang erfaring. Steinar er i tillegg opptatt av at Numedal videregående skole skal gi et godt og relevant tilbud nær der elevene bor.
Rollag og Veggli Arbeiderparti mener det er viktig at alle bruker stemmeretten sin og husker å bruke en blå for fylkestingsvalget og en rosa for kommunevalget. Vi mener også at det er en god mulighet for at fire kommer inn fra Kongsberg og Numedal.

Kommentarer til denne saken