– Ingenting er avgjort

FREMDELES OPTIMISTISKE: F.v Vilde Håvardsrud, Ståle Sørensen og Kjartan Sverdrup.

FREMDELES OPTIMISTISKE: F.v Vilde Håvardsrud, Ståle Sørensen og Kjartan Sverdrup.

Artikkelen er over 2 år gammel

Hos MDG er de innstilt på alt av resultater i kveld. - Jeg tror de fleste forsøker å roe ned forventingene, men likevel så er vi optimistiske sett ut fra målinger og kontakt med velgerne.

DEL

DRAMMEN: – Det er ikke over, sier Ståle Sørensen til laget sitt da de første prognosen, fra NRK, kommer inn og viser 3,3 til MDG og en representant inn på tinget. Altså uforandret fra i dag.

Men så tikker tallene fra de andre målingene inn, fra VG og TV2 som viser litt høyere tall, henholdsvis 3,8 og 3,8 og Sørensen slår fast at ingenting er avgjort og at det blir en lang natt.

–  Det er jo ikke avgjort om vi kommer under eller over sperregrensa enda. Og Venstre og KrF ligger også nærme sperregrensa, så ingenting er avgjort ennå. Det blir en lang natt, sier Sørensen og innrømmer at de blir skuffa hvis de ikke får inn flere på tinget enn i dag. 

– Men får vi inn to eller flere så har vi en god kveld, sier Sørensen.

– Dette er veldig close race altså. Nå får vi vente på at resultatene kommer inn.

– Vi har jobbet hardt og målrettet

Litt tidligere har Ståle Sørensen har nettopp takket sine partikollegaer for innsatsen som er lagt ned i årets valgkamp.

– Vi har jobbet hardt og målrettet. Vi har spesielt noen ildsjeler som har stått veldig på, som Nils på 82 år som har banket på dører og stått på stand i hele valgkampen, sier Sørensen som innrømmer at han selv har lagt ned alt han har maktet av tid og krefter i årets valgkamp.

Innstilt på alt

Sørensen og de andre på valgkampen er i likhet med mange andre veldig spent på de første målingene som kommer klokka 21.

– Jeg har innstilt meg på alt. Fra å gjøre det veldig bra, til å gjøre det dårlig, sier Sørensen som viser til at selv om målingene viser fremgang befinner de seg i «et farlig område» rett rundt sperregrensen.

Han tror de fleste i lokalet forsøker å «roe ned  forventningene»

– Likevel så er vi jo optimistiske ut ifra både målinger og tilbakemeldinger fra folk ute.

Artikkeltags