Noen journalister og noen velgere synes valgkampen er et gjesp. Andre mener politikerne er for gamle. Og det blir med det. Forslag til å gjøre valget mer spennende og underholdende glimrer med sitt fravær.
Politikere skal altså være unge og underholdende. La meg først starte med min private teori om relativitet. Når alle store problemer er løst, blir de små problemene store. For NOE må vi forholde oss til.
Og det er vel der vi er. Med relativt små problemer.


Jeg finner det likevel litt rart at vi som har stilt oss til disposisjon for å ivareta befolkningens ve og vel, skal fungere som underholdningsartister i tillegg til å bruke fritiden til konstruktiv tenkning om hva som er best for folk. Vi tar gjerne imot gode råd og tips om hva vi bør gjøre. Og vi setter det gjerne opp i programmer og prøver å informere om hva vi har tenkt å gjøre etter valget.


Men vi blir ikke yngre av den grunn, og ikke blir vi morsommere heller. Men jeg tror ikke den vanlige velger mener at vi skal sprite opp valgkampen med personhets og utskjelling, slik enkelte av skribentene ynder. Jeg skulle gjerne ønske at løsning av parkeringsproblemer var morsomt. Eller at eldreomsorgen kunne bli litt mer humørfylt. Og at diskusjonene om idrett og distriktsbygging kunne løsnet på lattermuskulaturen.


Jeg må, i første omgang, be pent om at velgerne leser de parti-programmene som er tilgjengelige. De er kanskje ikke så morsomme, men inneholder til gjengjeld en del informasjon om hva man ønsker å gjøre i neste periode. Og det kan vel kanskje også være av interesse?