I 2.30-tiden natt til søndag rykket Kongsberg brann og redning ut til Haspa, etter melding om en vannlekkasje i studentboligene.

Usikkert skadeomfang

Lekkasjen skal ha startet med oversvømmelse på et bad i tredje etasje, og fortsatt ned til første etasje.

Hvor store vannskader det er snakk om, er usikkert, men mellom fem og seks hybler er berørt, opplyser Bjørn Tore Kløvstad fra Kongsberg brann og redning.

Han vil gjerne benytte anledningen til å skryte av de handlekraftige studentene, som han mener håndterte lekkasjen på en god måte.

– De meldte raskt fra og var med å tørke opp vannet, sier Kløvstad.

Pressekontakt i Studentskipnaden i Sørøst Norge, Fredrik Laland Ekeli, bekrefter søndag formiddag at det har vært en vannlekkasje, men sier de ikke har full oversikt over omfanget ennå. De vil komme tilbake med flere opplysninger.

Måtte rykke til Lier

Mens brannvesenet jobbet med vannlekkasjen i Haspa, gikk brannalarmen i Kongsberg kirke klokken 03.18. Det var kun automatisk brannalarm, trolig på grunn av tekniske problemer.

Også tidligere lørdag kveld gikk en automatisk brannalarm fra Kongsberg kirke. Det var med andre ord en travel natt til søndag.

Tidligere på kvelden var Kongsberg brann og redning på en større vannlekkasje i et næringsbygg i Lierskogen, hvor de brukte mye tid på å stoppe lekkasjen og berge utstyr og maskiner.