Neste uke skal det bøtte ned

VÅTT: Neste uke kan det bli ugreie forhold i trafikken. Store mengder regn kan gi slapsete føre på veiene.

VÅTT: Neste uke kan det bli ugreie forhold i trafikken. Store mengder regn kan gi slapsete føre på veiene. Foto:

Vinterlig vær byttes ut med guffent høstvær mandag. Slår prognosene til kan det komme opp mot 30 millimeter regn.

DEL

Vinterstøvlene kan trygt plasseres på hylla neste uke, og støvlene bør tas fram. I hvert fall mandag og tirsdag. Da er faren overhengende stor for at du vil bli våt på beina.

Et høytrykk vest i Russland har gitt oss kuldegrader og snø den siste halvannen uken, men til helgen svekkes høytrykket. Et lavtrykk i Atlanterhavet tar over og vil gi oss et nokså kraftig væromslag.

Særlig mandag vil vi merke en markant endring. Store nedbørsmengder er ventet. Opp mot 30 millimeter enkelte steder. Kraftig sønnavind vil komme inn Drammensfjorden og gi stigende temperaturer.

– I lavereliggende strøk vil nedbøren komme som regn. Dette vil gi ugreie forhold for både harde og myke trafikanter, med mye slaps og søle, sier Per Egil Haga, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Går over til snø igjen

Dette været vil prege både mandag og deler av tirsdag. Litt utpå ettermiddagen svekkes nemlig lavtrykksaktiviteten og temperaturen vil falle igjen. Da vil også nedbøren gå over til sludd og snø.

I dagene fram mot helgen blir det også vekslende vær. Varmluften blir heldigvis liggende lenger sør for oss, slik at nedbøren som kommer vil komme som snø igjen.


– Det er såpass langt fram i tid at det er vanskelig å si hvor mye som vil komme. Men faren for at det vil komme store mengder, er ikke til stede, sier Haga.

Sjekk været der du er:

Artikkeltags