Strømmen tilbake i Sandsvær

Bildeserie

Her er noen av skadene etter «Urd»

Glitre energis montører var i Kjærlighetsstien i natt, og følger opp skaden i dag.  Kunden har fortsatt strøm da ledningen er isolert og ikke farlig.

Rundt 1.000 husstander rundt Evju og nedover mot Hvittingfoss var strømløse på grunn av ekstremværet «Urd» natt til tirsdag.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Alle strømproblemene er nå fikset, og alle har fått strømmen tilbake, opplyser Trond Eriksen i Glitre energi.

De siste 13 fikk tilbake strømmen i 15-tiden tirsdag ettermiddag.

Laagendalsposten har fått flere bilder fra lesere som har observert skader etter ekstremværet. Blant annet en brukket mast i Kjærlighetsstien.

– Våre montører var i Kjærlighetsstien i natt, og følger opp skaden i dag.  Kunden har fortsatt strøm da ledningen er isolert og ikke farlig, opplyser Eriksen.

Har du bilder fra stormen? Send dem til redaksjonen@laagendalsposten.no.

Oppfordrer til å ta kontakt

Flesberg elektrisitetsverk meldte tirsdag formiddag at det kraftige vindværet forårsaket feil på strømnettet i Flesberg kommune.

«For tiden er vi kjent med at ca. 46 abonnenter på Søre Blefjell er uten strøm. Vi jobber kontinuerlig med retting av feil og håper at de fleste har strømmen tilbake i løpet av relativt kort tid», står det på elverkets nettside.

Det har gjennom natten vært strømbrudd også i store deler av Lyngdal, men denne feilen skal være rettet.

Det kan imidlertid være feil på lavspentnettet rundt om i kommunen som de foreløpig ikke er kjent med.

«Vi er derfor takknemlige for informasjon fra våre abonnenter om strømmen fortsatt skulle være borte», står det videre.

Ingen strømløse i Nore og Uvdal

Nore Energi på Rødberg melder at de ikke har hatt noen problemer som følge av «Urd», men at noen hyttefolk ikke har mobildekning.

Telefonproblemer i dalen

Telenor melder at noen basestasjoner er ute etter ekstremværet, samtidig som noen fasttelefonabonnenter ikke har summetonen. Blant annet i Tunhovd.

– 14 av 605 kunder med fasttelefon hos oss har ikke summetonen i Nore og Uvdal. Samtidig er to av 27 basestasjoner for mobil ute i kommunen, og én i Flesberg kommune. Vi jobber hardt for å reparere feilene, sier Kristine Meek, kommunikasjonssjef i Telenor.

Lite skader meldt til politiet

Politiet melder tirsdag morgen at de har fått inn noen meldinger fra hele distriktet om trær som er blåst over ende.

Laagendalsposten tok noen omveier på vei til jobb i morges, og kan melde om småkvist som ligger i veiene rundt på Gamlegrendåsen og i sentrum.

Ingen store skader

Også juletreet på Kirketorget klarte de kraftige vindkastene. I 2013 var juletreet et trist syn, da det hadde deiset i bakken i løpet av en desembernatt på grunn av den sterke vinden.

Det er ikke meldt om store skader ellers i Buskerud. Politiet har fått mellom 15 og 20 meldinger om trær og skilt som er blåst over ende. Ingen personer er skadet i løpet av natten.

LES OGSÅ: – Så lenge vi har ved og stearinlys, går det bra

Trond Eriksen i Glitre energi sier de har hatt litt å gjøre etter at «Urd» feide over distriktet.

Trond Eriksen i Glitre energi sier de har hatt litt å gjøre etter at «Urd» feide over distriktet. Foto:

Urd er over

Det var i 01-tiden natt til tirsdag at Meteorologisk institutt meldte at ekstremværet Urd er over på Vestlandet og østafjells, men at flere kommer til å merke nattens vindkast.

NTB melder at det på Vestlandet sør for Stad minker vinden og bølgene minker.

– Det er nå nordvest liten til full storm utsatte steder, som i løpet av natten minker til liten kuling, opplyser instituttet ved 1.40-tiden natt til tirsdag.

Østafjells kan det fortsatt komme kraftige vindkast fram til tirsdag morgen.

Stormsenteret passerer Sør-Norge i løpet av natten og ligger over sørøstlige deler av Sverige. Der fortsetter det videre sørøstover og svekkes gradvis.

Artikkeltags