OBS-varsel: Venter kraftige vindkast

KRAFTIGE VINDKAST: Fra søndag ettermiddag er det ventet kraftige vindkast i Buskerud. Mer snø er også på vei. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

KRAFTIGE VINDKAST: Fra søndag ettermiddag er det ventet kraftige vindkast i Buskerud. Mer snø er også på vei. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Du har kanskje fjernet trampolinen før vinteren? Uansett, det kan være lurt å sikre løse gjenstander før vinden slår til for fullt.

DEL

(Drammens Tidende) BUSKERUD: Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om kraftig vind i Telemark og Buskerud.

– Fra søndag ettermiddag lokalt kraftige vindkast på 25–30 m/s. Sterke vindkast kan føre til lokale strømbrudd, og trær som har blåst over ende kan ligge i veibanen. Vær forsiktig når du ferdes utendørs, heter det i OBS-varselet.

Meteorologikonsulent Jan-Inge Hansen forklarer Drammens Tidende at vinden går over til nordvestlig retning utover ettermiddagen.

LES OGSÅ: Gikk på ski med elendig teknikk – hentet av politiet

Lokale vindkast

– Den vinden som kommer over fjellet er sterk i høyden. Og i enkelte perioder kan den slå ned på bakken. Og det er i forbindelse med at den slår ned på bakken at vi får de kraftige vindkastene, forklarer Hansen.

Siden det kommer i slike kast er det umulig, også for meteorologene, å fastslå nøyaktig hvor i Buskerud disse vil treffe. Det blir svært lokale tilfeller.

– Sterk vind som dette medfører alltid en fare for at ting kan blåse av gårde. Nå er det kanskje ikke så mange som har trampoliner og hagemøbler ute uansett, så det er ikke sikkert det blir store problemer forbundet med dette, sier Hansen.

Samtidig kan det få andre konsekvenser.

LES OGSÅ: Brøt opp døra til leilighet – på andre siden ventet bikkja

Nytt snøfall på vei

– Ved plasser med mye snø på trærne kan vindkastene før til at greiner kan brekke og, i verste fall, at hele trær blåser over ende. Men det vil være relativt begrensede områder disse vindkastene kommer, sier Hansen.

Du fikk kanskje ikke nok av snøen som kom i går? I kveld er det ventet et nytt snøfall.

– Ja, vi har varslet litt snø og sludd av og til. Men det blir vel ikke så mye ut av det, sier Hansen.

De har foreløpig ikke varslet om vanskelige kjøreforhold i Buskerud.

Artikkeltags