Godt med plass på hyttene i påskefjellet  

SOL OG FINT: Det ventes å bli en solfylt og fin påske. DNT melder om ledige kapasitet på fjellhyttene.

SOL OG FINT: Det ventes å bli en solfylt og fin påske. DNT melder om ledige kapasitet på fjellhyttene. Foto:

Til tross for sen påske er forholdene for skiturer i fjellet fremdeles gode. Mange DNT-hytter har ledig plass og garanterer påskestemning til gjestene.  

DEL

DNT er på plass på Solheimstulen på Hardangervidda for å rapportere om føret, overnattingstall og ikke minst gi turtips og gode råd til dem som skal ferdes i fjellet.

– Etter uker og måneder med forberedelser er vertskap på 33 betjente hytter klare til å ta imot påsketuristene. Milevis av løyper er kvistet, matlager er fylt og senger redd opp. Det er rett og slett litt høytidsstemning på hyttene våre nå, dette har vertskapene gledet seg til lenge, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Kast deg rundt å ta turen til fjells

Det er noe mindre snø enn vanlig i Sør-Norge, men likevel nok til flotte skiturer i høyfjellet. Minusgrader på natten gjør at snøen holder seg godt. Og når meteorologene er samstemte om at årets påske er av de bedre på lenge  værmessig, har DNT ett godt råd til etternølere;  kast deg rundt og ta turen opp i høyden! 

– Strålende sol, kalde netter og varme dager gjør sitt til at dette blir en skikkelig drømmepåske, forteller Kjersti Wøllo på Kalhovd Turisthytte på Hardangervidda. Vi har god pågang, men vi forventer et påskeinnrykk på palmesøndag og mandag, da det tradisjonelt kommer mange på ski fra Finse, forteller vertskap Wøllo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOL: Mange benytter påsken til å ta seg en skitur i fjellet.

SOL: Mange benytter påsken til å ta seg en skitur i fjellet. Foto:

Plassgaranti 

DNT har plassgaranti på hyttene og ingen blir avvist. Med 550 hytter over hele landet, er det alltid senger ledige.  

– Enkelte hytter er det mer pågang på enn andre. Ta kontakt med hytta du ønsker å dra til og sjekk kapasiteten før du legger i vei, oppfordrer generalsekretær Dag  Terje Klarp  Solvang.  

Forberedelsene er halve turen 

April er prime time for påsketur med lange, lyse dager og varmende sol. Til tross for  godværer som meldes over store  deler  av  landet,  ber turgeneralen påsketuristene  om  å  pakke  med  seg  godt  fjellvett  på turen:  

– God planlegging gir bedre og tryggere turer – og mer turglede. Sjekk alltid varsom.no for is – og skredvarsel og velg tur etter form, ferdigheter, turfølge og vær- og føreforhold, tipser DNTs generalsekretær. 

LES OGSÅ:

Artikkeltags