Store snømengder = flom?

INGEN FARE: Mange steder i Norge, Kongsberg inkludert, har mye snø enn normalt så langt i vinter. Men det trenger ikke bety av det skal bli mer vann enn normalt i f.eks. Lågen.

INGEN FARE: Mange steder i Norge, Kongsberg inkludert, har mye snø enn normalt så langt i vinter. Men det trenger ikke bety av det skal bli mer vann enn normalt i f.eks. Lågen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen fare ennå, forsikrer Norges vassdrags- og energidirektorat.

DEL

Den siste måneden har nedbørsmengdene i form av snø vært ganske så massive i Kongsberg. I alle fall i forhold til det vi har vært vant til de siste årene.

Og med så store mengder snø, blir det ikke da en fare for unormalt mye vann i elver og vann når den smelter? Betyr ikke det at vi kan vente oss en flom?

Ikke nødvendigvis, sier Peter Borsanyi, vakthavende flomvarsler for NVE.

– Det er litt tidlig å si. Det avhenger veldig av værets utvikling fremover. Men ser vi ingenting som indikerer at det skal være noen stor flomfare, sier Borsanyi.

Det er mange faktorer som spiller inn, som f.eks. mengden snø i høyfjellet og temperaturen der.

Dersom man ønsker å følge med på utviklingen videre gjennom vinteren, og se om det blir noen fare for flom, kan man gå inn på NVEs nettside værvarsom.no, informerer Borsanyi.

Han anbefaler også og sjekke innom senorge.no for å se forskjellige målinger om snønivå og øvrige meldinger. Der kan man eksempelvis se på kart som viser den nåværende snømengden sammenlignet med normalen på de forskjellige områdene.

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.