Krisetilstander

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det meldes om uvanlige forhold i Norge. Nordmenn er observert glade, utadvendte, smilende og imøtekommende i gatene.

DEL

Det sies at nordmenn blir et helt annet folkeslag om sommeren. Fra å ha levd med permanent tunnelsyn i et halvt år, kan vi med ett vi finne på å invitere til spontane middagsselskaper. Energien som tidligere gikk med til overlevelse, omdannes til vennlighet og åpenhet. Plutselig blir bekjente til venner og intimgrensene viskes ut. Vi går fra å være pakket inn i lag på lag med ull, til å ligge rett ved siden av hverandre i bikini og badebukse. Hvor ble det av den norske kulturen i månedsskiftet fra mai til juni? Noen går så langt som å kalle dette for krisetilstander.

For store deler av landet er værutsiktene for de neste dagene svært lovende, med sol og temperaturer opp mot 30 grader. Er det rart vi trekker i overkant mye på smilebåndet? Det fine været blir selve symbolet på vår oppstandelse fra vintermørket. Lyset påvirker både det indre og det ytre; ingenting ser så friskt ut som en solbrent/solbrun nordmann!

Kunsten blir selvsagt å beholde denne indre gløden når sommeren tar farvel. Det er lett å glemme hvor kjølig høstvinden blåser. La oss ikke snakke om vinteren. Men det er i disse tider den lille gnisten fra sommeren kan komme til nytte og redde liv. Nyt sola, sier jeg bare!

LES OGSÅ: Russetiden – verdt det? 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.