I en Twitter-melding tirsdag ettermiddag, skrev politiet i Søndre Buskerud: «Ekstremt glatt på veier i distriktet. La bilen stå hvis du har mulighet. Veivesen ute med alt mannskap. Kaos flere steder i distriktet.»

Foreløpig er det ikke meldt om alvorlige hendelser i Kongsberg-distriktet, men det skal være svært glatt flere steder, blant annet på fylkesvei 40. Også på småveier i Kongsberg er det veldig glatt.

Kjetil Bø, byggeleder i Statens vegvesen med ansvar for Numedal, fortalte at det ble saltet store deler av Numedal.

– Men folk må huske å avpasse farten etter kjøreforholdene, minner han om.

OBS-varsel

Det regnet en del i Kongsberg tirsdag, til tross for minusgradene. Det ga såpeglatte veier.

Utenfor vinduene i Lps lokaler i Kongsberg sentrum, sleit folk med å holde seg på beina.

Det ble sendt ut OBS-varsel, som blant annet gjaldt for Buskerud, tidligere i dag.

– Lokalt vanskelige kjøreforhold tirsdag ettermiddag på grunn av regn som kan fryse på bakken enkelte steder i lavlandet, heter det i varselet.

Dette er underkjølt regn:

Ifølge Wikipedia, er underkjølt regn nedbør som faller ned i et luftlag nær bakken med temperatur under 0 grader Celsius, eller underkjølte vanndråper som faller til bakken. Begge disse formene fører til at dråpene fryser momentant til is når de treffer omgivelsene.

Prosessen starter som snø som faller mot bakken, snøen smelter til vanlig regn på veien nedover siden luften blir varmere etter hvert som man nærmer seg overflaten. Av og til kan det derimot være et kaldere luftlag nær overflaten som gjør at regnet blir underkjølt og så fryser når det treffer overflaten. Isen kan bli flere centimeter tykk.

Se værmeldingen der du bor: